ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπράιβικ προετοιμαζόταν επί χρόνια με ηλεκτρονικά παιχνίδια για τις επιθέσεις!

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2012, 14:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Μπράιβικ προετοιμαζόταν επί χρόνια με ηλεκτρονικά παιχνίδια για τις επιθέσεις!
Facebook Twitter Whatsapp
Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονικό διάστημα πριν τις επιθέσεις που στοίχησαν τη ζωή σε 77 άτομα, αποκαλύπτει ο μακελάρης της Νορβηγίας,  Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ κατά τη διάρκεια της δίκης του στο Όσλο.
Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονικό διάστημα πριν τις επιθέσεις που στοίχησαν τη ζωή σε 77 άτομα, αποκαλύπτει ο μακελάρης της Νορβηγίας,  Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ κατά τη διάρκεια της δίκης του στο Όσλο. Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι μετακόμισε και πήγε να μείνει με την μητέρα του το 2006 για να εξοικονομήσει χρήματα και πήρε μια μακροχρόνια άδεια για εκπαιδευτικούς λόγους. Παράλληλα κατέθεσε ότι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρονικού διαστήματος παίζοντας διαδικτυακά παιγνίδια όπως το World of Warcraft, στην διάρκεια της κατ' αντιπαράσταση εξέτασής του από τον εισαγγελέα για τα οικονομικά του το 2006, περιλαμβανομένων των αποτυχημένων επενδύσεών του, αλλά και για το ότι φέρεται να ήταν μέλος των Ελευθεροτεκτόνων.

Συγκεκριμένα, προετοιμαζόταν «διανοητικά και ψυχολογικά» από το 2006 για τις επιθέσεις, παίζοντας ηλεκτρονικά παιγνίδια, και ότι αφιέρωσε έναν ολόκληρο χρόνο σε αυτό, παίζοντας αδιάκοπα - 17 ώρες την Πρωτοχρονιά του 2010-2011. Εξήγησε ότι προετοιμαζόταν για μια «επιχείρηση αυτοκτονίας», και για το πώς θα επιζούσε από μια πιθανή ένοπλη αντίδραση της αστυνομίας μετά την πυροδότηση μιας βόμβας στο Όσλο.

«Εκτίμησα ότι η πιθανότητα να επιζούσα από την επίθεση στη συνοικία της κυβέρνησης ήταν μικρότερη από 5%. Ασκήθηκα στο πώς θα ξέφευγα από μια τέτοια κατάσταση. Ήταν μια προσομοίωση. Δεν μου αρέσουν πραγματικά αυτά τα παιγνίδια, αλλά είναι καλά εάν θέλεις να κάνεις προσομοίωση για εκπαιδευτικούς λόγους» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι εξασκούνταν για καιρό με ένα ολογραφικό σκόπευτρο καραμπίνας στο παιγνίδι Modern Warfare, και ότι όταν αγόρασε τα όπλα του τους έδωσε ονόματα εμπνευσμένα από τη νορβηγική μυθολογία.

Όσο έπαιζε τα παιγνίδια, ο Μπράιβικ είπε ότι είχε αποσυρθεί από την κοινωνία και τους φίλους του, εξηγώντας ότι δεν θεωρούσε προτεραιότητα τις διαπροσωπικές σχέσεις. Η μητέρα του είχε ανησυχήσει, ανέφερε, αλλά «φυσικά δεν μπορούσα να της πω ότι πήρα άδεια διότι σχεδίαζα να ανατιναχτώ σε πέντε χρόνια. Στην διάρκεια αυτής της περιόδου, έπαιζα 16 ώρες την ημέρα και κοιμόμουν, έπαιζα και κοιμόμουν. Ήταν το όνειρο που είχα, και ήθελα να το κάνω».

Κατά την άφιξή του στο δικαστήριο, ο Μπράιβικ απέφυγε να κάνει το ναζιστικού τύπου χαιρετισμό που έκανε κάθε μέρα μετά την έναρξη της δίκης του.