ΔΙΕΘΝΗ

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τα θύματα αυτοκτονιών στην Ιταλία

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2012, 15:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σιωπηλή διαμαρτυρία για τα θύματα αυτοκτονιών στην Ιταλία
Facebook Twitter Whatsapp
Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Ρώμης το βράδυ της Τετάρτης και παρά την έντονη βροχόπτωση, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν σιωπηλά κατά των αυτοκτονιών που σημειώνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Ρώμης το βράδυ της Τετάρτης και παρά την έντονη βροχόπτωση, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν σιωπηλά κατά των αυτοκτονιών που σημειώνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Διαδηλωτές, εργατικά συνδικάτα και επιχειρηματίες από το Λάτιο,την περιφέρεια στην οποία ανήκει η Ρώμη, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Πάνθεον στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας, σε μια «σιωπηλή» διαμαρτυρία για «τα θύματα της κρίσης», ζητώντας «να μην υπάρξουν άλλες αυτοκτονίες».

Παράλληλα, μια μεγάλη οθόνη είχε τοποθετηθεί στην πλατεία για να αποτίσει φόρο τιμής στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που αυτοκτόνησαν από την αρχή της κρίσης.  

Στα «θύματα» της κρίσης αναφέρθηκε και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ και ο Μαουρίτσιο Φλαμίνι, από την ένωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Λάτιουμ τόνισε: «Ζητάμε μια απάντηση από το κράτος για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επαναφέρουν στην αγορά τις δραστηριότητές τους, ώστε να μπορέσει να ανακάμψει η ιταλική οικονομία».

Ο γενικός γραμματέας του CISL στο Λάτιο, Τομάσο Αουσίλιτου, επεσήμανε από την πλευρά του πως «Η κρίση δεν πρέπει να βαραίνει στους ώμους των πιο αδύναμων, των εργατών που χάνουν τη δουλειά τους και την αξιοπρέπειά τους ή τους συνταξιούχους».

πηγή: topontiki.gr