ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Νεες συλλήψεις αξιωματικών για την υπόθεση Εργκένεκον

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2012, 18:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τουρκία: Νεες συλλήψεις αξιωματικών για την υπόθεση Εργκένεκον
Facebook Twitter Whatsapp
Στις συλλήψεις ενός  απόστρατου στρατηγού και αρκετών άλλων αξιωματικών του στρατού, οι οποίοι φέρονται να είχαν εμπλακεί στο πραξικόπημα του 1997 προχώρησαν οι τουρκικές αρχές.
Στις συλλήψεις ενός  απόστρατου στρατηγού και αρκετών άλλων αξιωματικών του στρατού, οι οποίοι φέρονται να είχαν εμπλακεί στο πραξικόπημα του 1997 προχώρησαν οι τουρκικές αρχές. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο υποστράτηγος Ερόλ Οζκασνάκ, που ως γενικός γραμματέας του γενικού Επιτελείου Στρατού ήταν τρίτος στην ιεραρχία την εποχή του πραξικοπήματος.

Οι συλλήψεις 12 αξιωματικών εν αποστρατεία και εν ενεργεία σε αρκετές πόλεις της Τουρκίας σηματοδοτούν τον δεύτερο γύρο συλλήψεων για το πραξικόπημα αυτό. Στα 12 Απριλίου σε μια παρόμοια επιχείρηση της αστυνομίας είχαν συλληφθεί αρκετοί πρώην στρατηγοί, ανάμεσά τους και ο Τσεβίκ Μπιρ, που θεωρείται εγκέφαλος του πραξικοπήματος.

Η αστυνομία έκανε έφοδο στα σπίτια των αξιωματικών σε αρκετές πόλεις της Τουρκίας, περιλαμβανομένης της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τεσσάρων εν ενεργεία και οκτώ εν αποστρατεία αξιωματικών του τουρκικού στρατού.