ΔΙΕΘΝΗ

Καταθέτουν σε επιτροπή για τα ΜΜΕ Ρούπερτ και Τζέιμς Μέρντοκ

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2012, 19:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καταθέτουν σε επιτροπή για τα ΜΜΕ Ρούπερτ και Τζέιμς Μέρντοκ
Facebook Twitter Whatsapp
Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ και ο γιος του Τζέιμς αναμένεται να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα σε μια επιτροπή που ερευνά τις πρακτικές των μέσων ενημέρωσης όπως ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή.
Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ και ο γιος του Τζέιμς αναμένεται να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα σε μια επιτροπή που ερευνά τις πρακτικές των μέσων ενημέρωσης όπως ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή. Η επιτροπή δημιουργήθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση μετά το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στο οποίο εμπλεκόταν η εφημερίδα News of the World,
  
Ο Ρούπερτ Μέρντοκ, πρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου News Corp στον οποίο ανήκε η News of the World, μέχρι που την έκλεισε τον Ιούλιο του 2011, θα παρουσιαστεί ενώπιον της επιτροπής την Τετάρτη 25 και ίσως την Πέμπτη 26 Απριλίου, ενώ ο γιός του στις 24.

Ο Εβγένι Λεμπέντεφ, ο ρώσος ιδιοκτήτης των βρετανικών εφημερίδων The Independent και London's Evening Standard, καθώς και ο Έινταν Μπάρκλεϊ, στον οποία ανήκει η Daily Telegraph, αναμένεται να καταθέσουν στην επιτροπή τη Δευτέρα 23 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι από το Νοέμβριο στην επιτροπή αυτή καταθέτουν μια σειρά μάρτυρες: προσωπικότητες και θύματα που καταγγέλλουν τις ταμπλόιντ εφημερίδες, αλλά και στελέχη του Τύπου.

Την επιτροπή δημιούργησε το καλοκαίρι ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με στόχο να ρίξει φως στην υπόθεση του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών στη News of the World και στις πρακτικές του βρετανικού Τύπου γενικότερα.