ΔΙΕΘΝΗ

H Αλ Κάιντα πίσω από τις πολύνεκρες χθεσινές επιθέσεις στο Ιράκ

Δημοσίευση 20 Απριλίου 2012, 13:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
H Αλ Κάιντα πίσω από τις πολύνεκρες χθεσινές επιθέσεις στο Ιράκ
Facebook Twitter Whatsapp
Mία από τις οργανώσεις-παρακλάδια της αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI), ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για το κύμα επιθέσεων χθες Πέμπτη στο Ιράκ, σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπο ισλαμιστών-οπαδών του Τζιχάντ, Honein.
Mία από τις οργανώσεις-παρακλάδια της αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI), ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για το κύμα επιθέσεων χθες Πέμπτη στο Ιράκ, σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπο ισλαμιστών-οπαδών του Τζιχάντ, Honein. «Ένα μέρος των προσπαθειών των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού του Ισλαμικού Κράτους κινητοποιήθηκε για ένα νέο κύμα επιθέσεων και μια ακόμη αιματηρή Πέμπτη κατά των αποστατών και σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις, με στόχο τις υπηρεσίες ασφαλείας και το στρατό», αναφέρει η οργάνωση αυτή για τις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 38 άτομα.

«Η εισβολή αυτή είναι η αρχή αυτού που αναμένουμε τις προσεχείς ημέρες και μια φάση με μπαράζ επιθέσεων που δεν θα σταματήσει πριν ο Θεός διαλέξει ανάμεσα σε εμάς και τους σιίτες», επισημαίνεται, εννοώντας του σιίτες που κατέχουν την εξουσία στην Βαγδάτη.

Η ανακοίνωση συνεχίζει, τονίζοντας ότι «οι επιθέσεις είναι μια απάντηση στο κύμα των συλλήψεων, στην πολιορκία και την κατάσχεση της γης των σουνιτικών περιοχών κυρίως στη Βαγδάτη και τα περίχωρά της».

Σαράντα επιθέσεις σημειώθηκαν την Πέμπτη, σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές.