ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Απόλυτο σκάνδαλο το ποίημα του Γκρας

Δημοσίευση 21 Απριλίου 2012, 12:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νετανιάχου: Απόλυτο σκάνδαλο το ποίημα του Γκρας
Facebook Twitter Whatsapp
Για ακόμη μία φορά ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου επέκρινε τον Γκίντερς Γκράς σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο γερμανικό Τύπο. Ο κ. Νετανιάχου χαρακτήρισε «απόλυτο σκάνδαλο» το ποίημα του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Γερμανού για το Ισραήλ.
Για ακόμη μία φορά ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου επέκρινε τον Γκίντερς Γκράς σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο γερμανικό Τύπο. Ο κ. Νετανιάχου χαρακτήρισε «απόλυτο σκάνδαλο» το ποίημα του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Γερμανού για το Ισραήλ. «Πιστεύω ότι οι λέξεις του Γκρας είναι απόλυτο σκάνδαλο», υπογράμμισε ο Νετανιάχου σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Welt am Sonntag, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

«Το γεγονός ότι προέρχονται από ένα Γερμανό που έχει βραβευθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας και όχι από έναν έφηβο που ανήκει σε κάποιο νεοναζιστικό κόμμα το κάνει ακόμη πιο εξωφρενικό», πρόσθεσε. «Κατάφερε να αντιστρέψει την ηθική και να κάνει τον επιτιθέμενο θύμα και το θύμα επιτιθέμενο», επεσήμανε ο Νετανιάχου.

Με τίτλο «Αυτό που πρέπει να ειπωθεί», το ποίημα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung του Μονάχου και κατήγγειλε τις απειλές του Ισραήλ ότι θα επιτεθεί εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων ως ένα σχέδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει «στην εξόντωση του ιρανικού λαού».

Εξαιτίας αυτού το Ισραήλ χαρακτήρισε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» τον γερμανό συγγραφέα.