ΔΙΕΘΝΗ

Βουλευτής του Σαρκοζί αποκάλεσε την σύντροφο του Ολάντ... ροτβάιλερ

Δημοσίευση 27 Απριλίου 2012, 06:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βουλευτής του Σαρκοζί αποκάλεσε την σύντροφο του Ολάντ... ροτβάιλερ
Facebook Twitter Whatsapp
Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν στη Γαλλία όταν ένας βουλευτής της δεξιάς ο οποίος την Τετάρτη, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση υπέρ του απερχόμενου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, προσέβαλε τη σύντροφο του Σοσιαλιστή υποψηφίου Φρανσουά Ολάντ, παραλληλίζοντάς την με σκύλο ροτβάιλερ.
Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν στη Γαλλία όταν ένας βουλευτής της δεξιάς ο οποίος την Τετάρτη, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση υπέρ του απερχόμενου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, προσέβαλε τη σύντροφο του Σοσιαλιστή υποψηφίου Φρανσουά Ολάντ, παραλληλίζοντάς την με σκύλο ροτβάιλερ. Σε συγκέντρωση στο Σεν-Λοράν ντι Βαρ ο Λιονέλ Λικά επιτέθηκε στον Ολάντ αλλά κυρίως στη σύντροφό του, τη δημοσιογράφο Βαλερί Τριελβελέρ. «Ο Ολάντ ξαναβρήκε γυναίκα, τη Βαλερί Ροτβάιλερ. Κι αυτό δεν είναι καθόλου κολακευτικό για το σκύλο!» φέρεται να δήλωσε ο βουλευτής που εκπροσωπεί τη «λαϊκή δεξιά», δηλαδή τη δεξιά πτέρυγα του προεδρικού κόμματος UMP.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο ο Λικά δεν ανακάλεσε τις δηλώσεις, τις οποίες χαρακτήρισε «πολύ αστείες».

Οι συνεργάτες του Ολάντ αντέδρασαν αμέσως, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις αυτές είναι μια «ταπεινωτική προσβολή» και ζήτησαν από το Σαρκοζί να τις καταδικάσει.

«Η δεξιά έχει τρομοκρατηθεί. Πέφτει ολοένα και πιο χαμηλά και ως ύστατη στρατηγική χρησιμοποιεί το μίσος", ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Σοσιαλιστή πολιτικού σε ανακοίνωσή τους. Ο ίδιος ο Ολάντ χαρακτήρισε τις δηλώσεις "αξιοπεριφρόνητες" και είπε ότι ο Σαρκοζί θα έπρεπε να τις καταδικάσει αμέσως.

«Υπερασπίζομαι την τιμή και τη φήμη της Βαλερί αλλά υπερασπίζομαι κυρίως την τιμή και τη φήμη της πολιτικής που αξίζει κάτι παραπάνω από αυτό», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος του Σαρκοζί καταδίκασε απόψε τις δηλώσεις του Λικά. «Ο μισογυνισμός και οι προσβολές δεν έχουν θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Καταδικάζω τις δηλώσεις σε βάρος σας», έγραψε στο Twitter, απευθυνόμενη στη Βαλερί Τριελβελέρ.