ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Σε ετοιμότητα η γερμανική αστυνομία για την Πρωτομαγιά

Δημοσίευση 30 Απριλίου 2012, 17:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βερολίνο: Σε ετοιμότητα η γερμανική αστυνομία για την Πρωτομαγιά
Facebook Twitter Whatsapp
Mεγάλη είναι η κινητοποίηση της γερμανικής αστυνομίας στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας προκειμένου να αντιμετωπισθούν πιθανές ταραχές κατά τη διάρκεια των πολιτικών διαδηλώσεων και άλλων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Mεγάλη είναι η κινητοποίηση της γερμανικής αστυνομίας στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας προκειμένου να αντιμετωπισθούν πιθανές ταραχές κατά τη διάρκεια των πολιτικών διαδηλώσεων και άλλων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Το Βερολίνο αναμένεται να βρεθεί στο προσκήνιο των εκδηλώσεων και περίπου 7.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή παρεκτροπή των διαδηλώσεων. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πιθανές ακρότητες. Όμως η αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην επιτραπεί η παραμικρή κλιμάκωση», δήλωσε ο Μπόντο Πφάλτσγκραφ, περιφερειακός πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών του Βερολίνου.

Το εργατικό κίνημα έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να διοργανώσει μία πορεία στο κέντρο του Βερολίνου, ενώ μοτοσικλετιστές, σκεϊτμπόρντερς και δικυκλιστές θα διασχίσουν μαζικά τους δρόμους της πόλης. Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς συμπίπτουν με τη συντεταγμένη συνδικαλιστική δράση πολλών Γερμανικών Συνδικάτων για να αποσπάσουν μισθολογικές αυξήσεις.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ μουσικής, γαστρονομίας και πολιτισμού Myfest, που θα διεξαχθεί στη γερμανική πρωτεύουσα. Συνήθως, οι εορτασμοί για την Πρωτομαγιά πραγματοποιούνται την προτεραία της, εγκαινιάζοντας το ανοιξιάτικο φεστιβάλ Νύκτες της Βαλπουργίας.

Οι φετινές εκδηλώσεις συμπίπτουν και με την 25η επέτειο της πρώτης μεγάλης σύγκρουσης της Πρωτομαγιάς ανάμεσα στην αστυνομία -που είχε χρησιμοποιήσει αντλίες νερού και γκλομπ- και στους διαδηλωτές, που είχαν απαντήσει με πέτρες.


πηγή: naftemporiki.gr