ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στην Αρμενία

Δημοσίευση 6 Μαΐου 2012, 08:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στην Αρμενία
Facebook Twitter Whatsapp
Ξεκινά η εκλογική αναμέτρηση στην Αρμενία, με το άνοιγμα των εκλογικών τμημάτων για τις βουλευτικές εκλογές. Φαβορί της φετινής αναμέτρησης θεωρούνται τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και ειδικά το κόμμα του προέδρου της χώρας Σερζ Σαρκισιάν.
Ξεκινά η εκλογική αναμέτρηση στην Αρμενία, με το άνοιγμα των εκλογικών τμημάτων για τις βουλευτικές εκλογές. Φαβορί της φετινής αναμέτρησης θεωρούνται τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και ειδικά το κόμμα του προέδρου της χώρας Σερζ Σαρκισιάν. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του προέδρου προηγείται του κόμματος Αρμενία της Ευημερίας του εταίρου του στην κυβέρνηση συνασπισμού εκατομμυριούχου Γκαγκίγκ Τσαρουκιάν. Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) «Πιστεύουμε πως η συμμετοχή θα είναι μεγάλη», δήλωσε εκπρόσωπος εκλογικού τμήματος στην πρωτεύουσα Γερεβάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκλογές αυτές είναι ένα τεστ για την Αρμενία, αφού είναι οι πρώτες σε εθνικό επίπεδο μετά τις προεδρικές του 2008, τα αποτελέσματα των οποίων προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και διαδηλώσεις που κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία με δέκα νεκρούς.