ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σοκ από κακομεταχείριση ασθενούς σε γηροκομείο (βίντεο)

Δημοσίευση 6 Μαΐου 2012, 23:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βρετανία: Σοκ από κακομεταχείριση ασθενούς σε γηροκομείο (βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp
Αποτροπιασμό προκαλεί στη Βρετανία βίντεο που δείχνει νοσηλευτές σε γηροκομείο του Λονδίνου που έχει χαρακτηριστεί «εξαιρετικής ποιότητας» να συμπεριφέρονται βίαια σε 80χρονη που υποφέρει από Αλτσχάιμερ και αρθρίτιδα.  
Αποτροπιασμό προκαλεί στη Βρετανία βίντεο που δείχνει νοσηλευτές σε γηροκομείο του Λονδίνου που έχει χαρακτηριστεί «εξαιρετικής ποιότητας» να συμπεριφέρονται βίαια σε 80χρονη που υποφέρει από Αλτσχάιμερ και αρθρίτιδα.   Η κόρη της ασθενούς που υποπτευόταν ότι το νοσηλευτικό προσωπικό κακομεταχειριζόταν τη μητέρα της έκρυψε μια κάμερα στο δωμάτιό της. Τα όσα καταγράφηκαν επιβεβαίωσαν τους φόβους της.

Νοσηλευτής φαίνεται να χαστουκίζει απρόκλητα έξι φορές την 80χρονη, η οποία μεταφερόταν επίσης με βίαιο τρόπο στο κρεβάτι της, ενώ υποχρεωνόταν επίσης να τρώει βεβιασμένα.

Η οικογένεια της ασθενούς και τα ΜΜΕ στη Βρετανία καταφέρονται κατά της αρμόδιας Επιτροπής Ποιότητας Περίθαλψης, η οποία είχε απονείμει εύσημα στο συγκεκριμένο γηροκομείο για τον τρόπο λειτουργίας και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο νοσηλευτής που χαστούκισε την 80χρονη συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση πριν από λίγες ημέρες.