ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Σε κλίμα διχασμού ο Πούτιν ορκίστηκε νέος πρόεδρος

Δημοσίευση 7 Μαΐου 2012, 08:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ρωσία: Σε κλίμα διχασμού ο Πούτιν ορκίστηκε νέος πρόεδρος
Facebook Twitter Whatsapp
Εν μέσω διαμαρτυριών έξω από το Κρεμλίνο έγινε η τελετή ορκωμοσίας του Πούτιν ως νέου προέδρου της Ρωσίας. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα τον προεδρικό όρκο στο ρωσικό Σύνταγμα και έγινε έτσι πρόεδρος της Ρωσίας για μια τρίτη, τετραετή θητεία, αφού είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση αυτή και να γίνει στο μεσοδιάστημα πρωθυπουργός.
Εν μέσω διαμαρτυριών έξω από το Κρεμλίνο έγινε η τελετή ορκωμοσίας του Πούτιν ως νέου προέδρου της Ρωσίας. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα τον προεδρικό όρκο στο ρωσικό Σύνταγμα και έγινε έτσι πρόεδρος της Ρωσίας για μια τρίτη, τετραετή θητεία, αφού είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση αυτή και να γίνει στο μεσοδιάστημα πρωθυπουργός. «Ορκίζομαι, ως πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να σέβομαι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και του πολίτη», δήλωσε ο Πούτιν, με το δεξί χέρι του πάνω στο Σύνταγμα, στη διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο ενώπιον 3.000 προσκεκλημένων. Στη συνέχεια ανακρούσθηκε ο ρωσικός εθνικός ύμνος.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε μόλις κάνει την τελευταία δήλωσή του ως αρχηγός του κράτους.

«Είμαι ευτυχής σήμερα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν γίνεται πρόεδρος, είναι ένας άνθρωπος με πείρα και ένας ισχυρός ηγέτης», είχε δηλώσει ο Μεντβέντεφ.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να δικαιώσω την πίστη εκατομμυρίων πολιτών μας. Θεωρώ πως αυτό είναι το νόημα ολόκληρης της ζωής μου και πως είναι υποχρέωσή μου να υπηρετώ τη μητέρα πατρίδα μου και το λαό μας», δήλωσε στη συνέχεια ο Πούτιν, σε μια σύντομη ομιλία.