ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Ο Σαρκοζί χωρίς αμφιβολία θα πάει διακοπές!

Δημοσίευση 7 Μαΐου 2012, 10:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ερντογάν: Ο Σαρκοζί χωρίς αμφιβολία θα πάει διακοπές!
Facebook Twitter Whatsapp
Αλλαγές περιμένει στις τουρκο- γαλλικές σχέσεις ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.  
Αλλαγές περιμένει στις τουρκο- γαλλικές σχέσεις ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.   «Ελπίζουμε ότι η νέα περίοδος στη Γαλλία θα είναι πολύ διαφορετική ως προς τις τουρκο-γαλλικές σχέσεις», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για επίσκεψη στη Σλοβενία.  

Ο Ερντογάν εξέφρασε την ευχή τα λαϊκιστικά μηνύματα που εκφράσθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία να μην αντικατοπτρισθούν στην πολιτική πρακτική, διότι αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις Τουρκίας-Γαλλίας.  

«Ο κ. Σαρκοζί υποσχέθηκε να μην συνεχίσει στην πολιτική. Δεν έχει άλλη επιλογή. Χωρίς αμφιβολία θα πάει διακοπές», είπε για το Νικολά Σαρκοζί, εξαιρετικά αντιδημοφιλή στην Τουρκία εξαιτίας της αντίθεσής του στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση,