ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Εξεγερμένες πόλεις μποϊκοτάρουν τις εκλογές

Δημοσίευση 7 Μαΐου 2012, 19:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συρία: Εξεγερμένες πόλεις μποϊκοτάρουν τις εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp
Οι εξεγερμένες πόλεις της Συρίας μποϊκοτάρουν τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι εξεγερμένες πόλεις της Συρίας μποϊκοτάρουν τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πολλές επαρχίες της χώρας, όπως η Χάμα και η Ιντλίμπ, κατέβηκαν σε γενική απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Εν τω μεταξύ, συνολικά επτά πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ενέδρα των ενόπλων δυνάμεων στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

Δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά των δυνάμεων του καθεστώτος στην περιοχή του Ιντλίμπ ενώ στη Χάμα και τη Χομς άλλα δύο άτομα σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές.


Λευκός Οίκος: «Γελοιότητα οι εκλογές στη Συρία»

Οι βουλευτικές εκλογές που οργανώθηκαν σήμερα στη Συρία «προσεγγίζουν τη γελοιότητα», την ώρα που το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ συνεχίζει την καταστολή σε βάρος του λαού του, υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ.

«Δεν είναι δυνατόν να οργανώνονται εκλογές ενώ οι πολίτες στερούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και η κυβέρνηση συνεχίζει να επιτίθεται καθημερινά» στο λαό της χώρας, τόνισε ο εκπρόσωπος.


«Απαίσια φάρσα οι εκλογές στη Συρία»

«Τα όρια της απαίσιας φάρσας προσεγγίζουν οι βουλευτικές εκλογές στη Συρία». Σε αυτή τη σκληρή δήλωση κατά της Δαμασκού προέβη τη Δευτέρα το Παρίσι, δια του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάν Βαλερό.

«Το καθεστώς της Δαμασκού παραβίασε ανοικτά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, πράγμα που μαρτυρά η συνέχιση των διώξεων, εξαιτίας των οποίων τις τελευταίες ημέρες σκοτώθηκαν πάνω από 30 άτομα. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για εμάς είναι η άμεση εγκατάσταση όλων των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία και η ανεμπόδιστη εκπλήρωση του σχεδίου Ανάν», είπε ο Βαλερό.

Κατά τα λεγόμενα του γαλλικού ΥΠΕΞ «μόνο χάρη στη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, που προβλέπει το σχέδιο Ανάν και Αραβικού Συνδέσμου, θα αποκτήσει ο συριακός λαός τη δυνατότητα ελεύθερα να εκφραστεί σχετικά με το μέλλον του».

Πηγή: naftemporiki.gr/skai.gr