ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2012, 11:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ
Facebook Twitter Whatsapp
Μαζικές είναι οι διαμαρτυρίες εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών που παραμένουν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αθώωση των έξι πρώην αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας, στο πλαίσιο της δίκης του Χόσνι Μουμπάρακ.
Μαζικές είναι οι διαμαρτυρίες εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών που παραμένουν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αθώωση των έξι πρώην αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας, στο πλαίσιο της δίκης του Χόσνι Μουμπάρακ. Μερικοί κοιμήθηκαν σε σκηνές, άλλοι στο έδαφος, μετά τη συγκέντρωση περίπου 20.000 διαδηλωτών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη συμβολική πλατεία της Ελευθερίας.

Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη καταδίκασε χθες τον πρώην ισχυρό άνδρα της Αιγύπτου σε ισόβια κάθειρξη, όπως και τον πρώην υπουργό του των Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ-Αλντι για το θάνατο 850 διαδηλωτών σε επιχειρήσεις καταστολής μεσούσης της λαϊκής εξέγερσης στις αρχές του 2011. Αντίθετα αθώωσε έξι πρώην αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας που κατηγορούνταν για συμμετοχή στη σφαγή αυτή. Όσον αφορά τους υιούς Μουμπάρακ που κατηγορούνταν για διαφθορά, τα αδικήματά τους παραγράφηκαν.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα σημειώθηκαν επιθέσεις στα γραφεία του υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές Αχμαντ Σαφίκ, του τελευταίου πρωθυπουργού του Μουμπάρακ, σε δύο πόλεις της επαρχίας. Ήδη τη Δευτέρα στο αρχηγείο του Σαφίκ στο Κάιρο είχε σημειωθεί επίθεση.