ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν θα συναντήσει τον Αχμαντινετζάντ στην Κίνα

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2012, 15:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Πούτιν θα συναντήσει τον Αχμαντινετζάντ στην Κίνα
Facebook Twitter Whatsapp
Συνάντηση αναμένεται να έχουν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον ιρανό ομόλογό του, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, την προσεχή εβδομάδα στο περιθώριο συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (Ρωσία, Κίνα, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Τατζικιστάν και Κιργιστάν), όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Συνάντηση αναμένεται να έχουν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον ιρανό ομόλογό του, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, την προσεχή εβδομάδα στο περιθώριο συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (Ρωσία, Κίνα, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Τατζικιστάν και Κιργιστάν), όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Η συνάντηση με τον Αχμαντινετζάντ θα επιτρέψει στον Πούτιν να διαπιστώσει προσωπικά την ένταση γύρω από το ιρανικό πρόβλημα (για το πυρηνικό πρόγραμμα) και πώς την αντιλαμβάνεται η Τεχεράνη», δήλωσε ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκει και στις δυο πλευρές.

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί ενώ η Μόσχα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στις 18 και 19 Ιουνίου τον επόμενο γύρο των συνομιλιών ανάμεσα στο Ιράν με τις έξι μεγάλες δυνάμεις.