ΔΙΕΘΝΗ

Μεντβέντεφ, ο... πειρατής του Διαδικτύου!

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2012, 06:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μεντβέντεφ, ο... πειρατής του Διαδικτύου!
Facebook Twitter Whatsapp
Το μπλοκάρισμα πειρατικών βίντεο αποτελεί ρουτίνα για τη ρωσική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, VKontakte, όμως αυτή τη φορά εντόπισε «παράνομα» βίντεο από έναν ιδιαίτερο χρήστη: Το πρωθυπουργό της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ!  
Το μπλοκάρισμα πειρατικών βίντεο αποτελεί ρουτίνα για τη ρωσική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, VKontakte, όμως αυτή τη φορά εντόπισε «παράνομα» βίντεο από έναν ιδιαίτερο χρήστη: Το πρωθυπουργό της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ!   Όπως γράφει το Russia Today, o ρώσος πρωθυπουργός, ο οποίος τα πάει ιδιαίτερα καλά με την τεχνολογία και το Διαδίκτυο, είχα βίντεο με τον εαυτό του στην προσωπική του σελίδα, τα οποία όμως αναγνωρίστηκαν ως πειρατικά και γι' αυτό μπλοκαρίστηκαν.  

Το γραφείο τύπου του Μεντβέντεφ ανέβασε συγκεκριμένα κομμάτια από την συνέντευξη του ρώσου πρωθυπουργού, όμως η ιστοσελίδα δίκτύωσης διαπίστωσε ότι τα βίντεο παραβίαζαν τα πνευματικά δικαιώματα, τα οποία ανήκαν στο κανάλι First TV.  

Χρειάστηκαν 12 περίπου ώρες για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Πλέον, τα επίμαχα βίντεο βρίσκονται στο προφίλ του Ντμίτρι Μεντβέντεφ και παίζουν κανονικά.  

Η Vkontakte έχει δεχθεί σκληρή κριτική για το ότι δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπλοκάρει το παράνομο υλικό.

Έχει δεχθεί αρκετές μηνύσεις από εωσικές και όχι μόνο για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά έχει πληρώσει μόνο κάποια χαμηλά πρόστιμα.   

Ο ρώσος πρωθυπουργός, μάλιστα, εδώ και καιρό συμμετέχει στις προσπάθειες υπεράσπισης των πνευματικών δικαιωμάτων από την πειρατεία, ενώ συμπεριέλαβε στη σχετική νομοθεσία το Διαδίκτυο και τις ασύρματες επικοινωνίες.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως λάτρης της τεχνολογίας ο Μεντβέντεφ έφτιαξε πολύ γρήγορα λογαριασμό στο Twitter ενώ πήρε στα χέρια του ένα από τα πρώτα κομμάτια του πολυαναμενόμενου iPhone 4G.  


B.B.