ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ της ειρηνικής χρήσης ατομικής ενέργειας στο Ιράν ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2012, 14:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Υπέρ της ειρηνικής χρήσης ατομικής ενέργειας στο Ιράν ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στο Πεκίνο στον ιρανό ομόλογό του Μαχμούντ Αχμεντινεζάντ ότι η Ρωσία είναι υπέρ της χρήσης πυρηνικής ενέργειας στο Ιράν.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στο Πεκίνο στον ιρανό ομόλογό του Μαχμούντ Αχμεντινεζάντ ότι η Ρωσία είναι υπέρ της χρήσης πυρηνικής ενέργειας στο Ιράν. «Πάντοτε υποστηρίζαμε το δικαίωμα του ιρανικού λαού στις σύγχρονες τεχνολογίες, μεταξύ των οποίων η χρήση της ατομικής ενέργειας. Ωστόσο θέλω να επιμείνω στο γεγονός ότι ασφαλώς μιλάμε για μη στρατιωτική χρήση. Γνωρίζετε τη θέση μας», είπε ο Πούτιν στον Ιρανό ομόλογό του.

Οι δύο ηγέτες βρίσκονταν στην κινεζική πρωτεύουσα για την ετήσια διάσκεψη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (OCS) στον οποίο μετέχουν η Κίνα, η Ρωσία και τέσσερις χώρες της κεντρικής Ασίας, ενώ το Ιράν που προσκλήθηκε ως παρατηρητής.

Στην τελική ανακοίνωσή του ο OCS τόνισε την αντίθεσή του στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν επισημαίνοντας ότι αυτό θα «επέφερε μη αναστρέψιμες συνέπειες απειλώντας τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο».