ΔΙΕΘΝΗ

Δεν θα επιτρέψει η Ρωσία στον ΟΗΕ τη χρήση βίας εναντίον της Συρίας

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2012, 16:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δεν θα επιτρέψει η Ρωσία στον ΟΗΕ τη χρήση βίας εναντίον της Συρίας
Facebook Twitter Whatsapp
Η Ρωσία, σύμμαχος της Δαμασκού, δεν θα επιτρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την προσφυγή στη χρήση βίας εναντίον της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτηρίζοντας το σενάριο αυτό "καταστροφικό".
Η Ρωσία, σύμμαχος της Δαμασκού, δεν θα επιτρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την προσφυγή στη χρήση βίας εναντίον της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτηρίζοντας το σενάριο αυτό "καταστροφικό". "Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την προσφυγή στη βία", δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.

"Αυτό θα προκαλέσει σοβαρές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής", πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός, η χώρα του οποίου είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

"Ανησυχούμε για την αντίδραση κάποιων εξωτερικών παραγόντων που υποστηρίζουν ανοιχτά τις ένοπλες μονάδες και ζητούν ταυτόχρονα από τη διεθνή κοινότητα συγκεκριμένες ενέργειες για να αλλάξει το καθεστώς στη Συρία", υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

"Για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε η κρίση, το ζήτημα της στρατιωτικής επέμβασης τίθεται με έντονο και συναισθηματικό τρόπο", σημείωσε.

Ο Λαβρόφ, είπε επίσης ότι για το ειρηνευτικό σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου για τη Συρία Κόφι Αναν καταβάλλονται προσπάθειες για να εφαρμοστεί, τόνισε όμως ότι "δεν υπάρχει εναλλακτική λύση".

"Παρατηρώ ότι το σχέδιο Αναν αρχίζει να κολλάει. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό. Δεν βλέπουμε άλλη εναλλακτική λύση από την υλοποίηση αυτού του σχεδίου", τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.