ΔΙΕΘΝΗ

Τεχεράνη: Δεν υποχωρούμε για τα πυρηνικά

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2012, 13:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τεχεράνη: Δεν υποχωρούμε για τα πυρηνικά
Facebook Twitter Whatsapp
Ο επόμενος γύρος συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και των «έξι» (των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ και τη Γερμανίας) είναι καταδικασμένος σε αποτυχία, εκτιμά ο βουλευτής του ιρανικού Κοινοβουλίου Εσμαΐλ Κοβσαρί.  
Ο επόμενος γύρος συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και των «έξι» (των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ και τη Γερμανίας) είναι καταδικασμένος σε αποτυχία, εκτιμά ο βουλευτής του ιρανικού Κοινοβουλίου Εσμαΐλ Κοβσαρί.   «Αυτές οι συνομιλίες χωρίς αμφιβολία δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα, διότι οι δυτικές χώρες θέλουν να ασκήσουν πίεση στο Ιράν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών κι εμείς δεν σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε», ανέφερε ο βουλευτής στην ιρανική τηλεόραση Press-TV.   

Ο επικείμενος γύρος των συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και των «έξι» σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα 18 με 19 Ιουνίου.  

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της IAEA Χέρμαν Νέκερτς δήλωσε την Παρασκευή, μετά από συνομιλίες με ιρανούς αξιωματούχους, πως στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος.

πηγή; skai.gr