ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Δεν αποκλείεται μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2012, 17:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βρετανία: Δεν αποκλείεται μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ουίλιαμ Χέιγκ αφού σύγκρινε την κατάσταση στη Συρία με εκείνη της Βοσνίας τη δεκαετία του 1990, δεν απέκλεισε μια στρατιωτική επέμβαση.
Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ουίλιαμ Χέιγκ αφού σύγκρινε την κατάσταση στη Συρία με εκείνη της Βοσνίας τη δεκαετία του 1990, δεν απέκλεισε μια στρατιωτική επέμβαση. "Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η Συρία είναι στα πρόθυρα μιας κατάρρευσης ή διακοινοτικού εμφύλιου πολέμου και έτσι δεν νομίζω ότι μπορούμε να αποκλείσουμε το οτιδήποτε", δήλωσε ο Χέιγκ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

"Αλλά αυτό δεν είναι συγκρίσιμο με την κατάσταση στη Λιβύη πέρυσι όταν πραγματοποιήσαμε μια επιτυχή επέμβαση για να σώσουμε ζωές", πρόσθεσε...

Η Συρία "μοιάζει περισσότερο με την Βοσνία της δεκαετίας του 1990, που ήταν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, όπου τα γειτονικά χωριά επιτίθεντο το ένα στο άλλο και σκοτώνονταν μεταξύ τους", είπε αναφερόμενος στον πόλεμο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (1992-1995).

Ο Χέιγκ αντέδρασε επίσης στις δηλώσεις της Μόσχας, η οποία τονίζοντας την αντίθεσή της στη χρήση βίας κατά της Δαμασκού, δήλωσε ότι η Ρωσία θα έβλεπε με καλό μάτι το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Μπασάρ αλ-Ασάντ από την εξουσία, "εάν οι ίδιοι οι Σύροι συμφωνήσουν σε αυτό το σημείο".

"Είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε. Αλλά δεν μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους, εάν σκοτώνονται μεταξύ τους, εάν τα σώματά τους καίγονται, αν οι παρατηρητές δέχονται επιθέσεις", δήλωσε ο Ουίλιαμ Χέιγκ.

Σήμερα, ο νέος επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι η δίνη της βίας στη Συρία, όπου 111 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς του στρατού, δείχνει ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασάντ φθάνει "στο τέλος του".