ΔΙΕΘΝΗ

Μιανμάρ: Απομάκρυνση του προσωπικού του ΟΗΕ από τη ζώνη των συγκρούσεων

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2012, 10:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μιανμάρ: Απομάκρυνση του προσωπικού του ΟΗΕ από τη ζώνη των συγκρούσεων
Facebook Twitter Whatsapp
Τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν την απομάκρυνση του διεθνούς προσωπικού τους από ορισμένες περιοχές που έχει πληγεί από τις θρησκευτικές συγκρούσεις στη δυτική Βιρμανία (Μιανμάρ), ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Ρανγκούν.
Τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν την απομάκρυνση του διεθνούς προσωπικού τους από ορισμένες περιοχές που έχει πληγεί από τις θρησκευτικές συγκρούσεις στη δυτική Βιρμανία (Μιανμάρ), ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Ρανγκούν. Περί τους σαράντα υπάλληλοι του ΟΗΕ και οι οικογένειές τους, οι οποίοι στην πλειοψηφία ανήκουν στο διεθνές προσωπικό, εγκαταλείπουν το Μαουνγκντάου, όπου οι συγκρούσεις ανάμεσα σε βουδιστές και μουσουλμάνους έχουν προκαλέσει τον θάνατο επτά ανθρώπων, διευκρίνισε ο Ασόκ Νιγκάμ, εκπρόσωπος του Ηνωμένων Εθνών στη χώρα.

Η προσωρινή αυτή απομάκρυνση προτάθηκε στο προσωπικό του ΟΗΕ «εξαιτίας της έλλειψης ασφάλειας και των συγκρούσεων. Θα μπορούν να επιστρέψουν όταν βελτιωθούν τα πράγματα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι ο ΟΗΕ βοήθησε επίσης στην απομάκρυνση μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την ίδια περιοχή.

Οι θρησκευτικές συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή στο Μαουνγκντάου, πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με το Μπαγκλαντές και κατοικείται κυρίως από την μουσουλμανική μειονότητα των Ροχίνγκιας. Ξεκίνησαν από το λιντσάρισμα δέκα μουσουλμάνων την περασμένη εβδομάδα από ένα πλήθος βουδιστών στο κρατίδιο Ραχίν, σε μία πράξη εκδίκησης για τον βιασμό μίας γυναίκας.

Το κρατίδιο Ραχίν κηρύχθηκε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο στρατός εκλήθη να αποκαταστήσει την τάξη.