ΔΙΕΘΝΗ

Ράσμουσεν: Κανένα σχέδιο για επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Συρία

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2012, 08:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ράσμουσεν: Κανένα σχέδιο για επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Συρία
Facebook Twitter Whatsapp
«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο επί του παρόντος» για μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Συρία, δήλωσε ο επικεφαλής της Συμμαχίας, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, σημειώνοντας πως μια ξένη στρατιωτική επέμβαση δεν θα ήταν η «σωστή επιλογή».
«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο επί του παρόντος» για μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Συρία, δήλωσε ο επικεφαλής της Συμμαχίας, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, σημειώνοντας πως μια ξένη στρατιωτική επέμβαση δεν θα ήταν η «σωστή επιλογή». Μιλώντας σε Αυστραλούς δημοσιογράφους ο κ. Ράσμουσεν χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταλήξει σε μια συμφωνία για τους τρόπους ενίσχυσης της πίεσης επί του καθεστώτος της Δαμασκού, εκτιμώντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να είχε παίξει βασικό ρόλο στην επίτευξη της ειρήνης.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ καταδίκασε απερίφραστα τη συμπεριφορά των συριακών δυνάμεων ασφαλείας. «Αυτά των οποίων είμαστε μάρτυρες είναι σκανδαλώδη και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το συριακό καθεστώς ευθύνεται για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου», σημείωσε.