ΔΙΕΘΝΗ

Στην Τεχεράνη ο ρώσος ΥΠΕΞ για το συριακό ζήτημα

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2012, 15:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στην Τεχεράνη ο ρώσος ΥΠΕΞ για το συριακό ζήτημα
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφθασε σήμερα στην Τεχεράνη, όπου αναμένεται να έχει συνομιλίες για το συριακό ζήτημα και για τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά της επόμενης εβδομάδας στη Μόσχα ανάμεσα στο Ιράν και στις διεθνείς δυνάμεις.    
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφθασε σήμερα στην Τεχεράνη, όπου αναμένεται να έχει συνομιλίες για το συριακό ζήτημα και για τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά της επόμενης εβδομάδας στη Μόσχα ανάμεσα στο Ιράν και στις διεθνείς δυνάμεις.     Ο Λαβρόφ αναμένεται να συναντηθεί με τον Ιρανό ομόλογό του, Αλί Ακμπαρ Σαλεχί και τον πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.    

Χθες Τρίτη, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προειδοποίησε ότι η σύγκρουση θα έχει «δραματική» κλιμάκωση επικαλούμενη «τις τελευταίες πληροφορίες... ότι υπάρχουν στρατιωτικά ελικόπτερα καθ΄ οδόν από τη Ρωσία προς τη Συρία».
   
Η Κλίντον επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ έχουν καλέσει τη Ρωσία να σταματήσει τις συνεχιζόμενες εξαγωγές όπλων στη Συρία και έχει επανειλημμένως λάβει ως απάντηση ότι τα όπλα αυτά δεν χρησιμοποιούνται κατά της συριακής αντιπολίτευσης.