ΔΙΕΘΝΗ

Iσραήλ: Μαζικές συλλήψεις παράνομων μεταναστών

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2012, 21:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Iσραήλ: Μαζικές συλλήψεις παράνομων μεταναστών
Facebook Twitter Whatsapp
Επιχείρηση- σκούπα πραγματοποίησαν για τρίτη μέρα οι αρχές του Ισραήλ προχωρώντας στη σύλληψη πάνω από 270 αφρικανών μεταναστών οι οποίοι πρόκειται να απελαθούν από τη χώρα, δήλωσε η Σαμπίν Χαντάντ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (PIBA).
Επιχείρηση- σκούπα πραγματοποίησαν για τρίτη μέρα οι αρχές του Ισραήλ προχωρώντας στη σύλληψη πάνω από 270 αφρικανών μεταναστών οι οποίοι πρόκειται να απελαθούν από τη χώρα, δήλωσε η Σαμπίν Χαντάντ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (PIBA). Η ίδια σε δηλώσεις της στο Γερμανικό Πρακτορείο, επισήμανε ότι 300 πολίτες του Νότιου Σουδάν συμφώνησαν να εγκαταλείψουν οικειοθελώς τη χώρα, ενώ αποκάλυψε ότι οι απελάσεις θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η επιχείρηση κράτησης και απέλασης των μεταναστών, την οποία οι ισραηλινές αρχές ονόμασαν «Επιχείρηση Επιστροφή στο Σπίτι», άρχισε μετά την απόφαση περιφερειακού δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ που απέρριψε το αίτημα οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για απαγόρευση της απέλασης των μεταναστών από το Νότιο Σουδάν. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν διατρέχουν πλέον κίνδυνο στη χώρα τους.

Οι ισραηλινές αρχές εκτιμούν ότι τουλάχιστον 60.000 αφρικανοί μετανάστες ζουν στο Ισραήλ χωρίς άδεια παραμονής ή εργασίας. Πολλοί από αυτούς καταλήγουν στις φτωχές γειτονιές του Τελ Αβίβ, και έχουν καταγραφεί εντάσεις καθώς ορισμένοι κάτοικοι θέτουν θέματα ασφάλειας, υγείας και στέγασης.