ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνής Αμνηστία: «Σοβαρά εγκλήματα» σε βάρος αμάχων από τον Ασαντ

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2012, 08:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διεθνής Αμνηστία: «Σοβαρά εγκλήματα» σε βάρος αμάχων από τον Ασαντ
Facebook Twitter Whatsapp
«Σοβαρά εγκλήματα» σε βάρος του άμαχου πληθυσμού στη Συρία από τις δυνάμεις του Ασαντ, με «πλήρη ατιμωρησία», καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
«Σοβαρά εγκλήματα» σε βάρος του άμαχου πληθυσμού στη Συρία από τις δυνάμεις του Ασαντ, με «πλήρη ατιμωρησία», καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Όπως υποστηρίζει, διαθέτει «νέα ανησυχητικά στοιχεία» για ένα οργανωμένο σχέδιο διάπραξης εγκλημάτων σε βάρος του πληθυσμού «συμπεριλαμβανομένων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου».

Η 70σέλιδη έκθεση με τίτλο «Φονικά Αντίποινα», επικαλείται νέα στοιχεία εκτεταμένων και συστηματικών παραβιάσεων «που διαπράττονται στο πλαίσιο της κρατικής πολιτικής αντιποίνων σε βάρος κοινοτήτων που το καθεστώς υποπτεύεται ότι υποστηρίζουν την αντιπολίτευση και εκφοβισμού του λαού».  

Στην έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας να «άρει το αδιέξοδο και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσει τις βιαιότητες αυτές και για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».