ΔΙΕΘΝΗ

Ένας στους επτά Αμερικανούς χωρίς ασφάλιση για υγειονομική περίθαλψη

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2012, 11:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ένας στους επτά Αμερικανούς χωρίς ασφάλιση για υγειονομική περίθαλψη
Facebook Twitter Whatsapp
Σχεδόν ένας Αμερικανούς στους επτά (15,1% του πληθυσμού στις ΗΠΑ) στερείτο οποιασδήποτε κάλυψης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το 2011, σύμφωνα με μελέτη των αμερικανικών υπηρεσιών υγείας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σχεδόν ένας Αμερικανούς στους επτά (15,1% του πληθυσμού στις ΗΠΑ) στερείτο οποιασδήποτε κάλυψης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το 2011, σύμφωνα με μελέτη των αμερικανικών υπηρεσιών υγείας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Σχεδόν 46,3 εκατομμύρια άνθρωποι (15,1%) ήταν ανασφάλιστοι τη στιγμή που ρωτήθηκαν για τη διενέργεια της έρευνας, 58,7 εκατομμύρια (19,2%) ήταν ανασφάλιστοι κάποια στιγμή του έτους πριν από την έρευνα και 34,2 εκατομμύρια (11,2%) δεν ήταν ασφαλισμένοι τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή των Κέντρων Ελέγχου των Ασθενειών (CDC).

Η μελέτη δημοσιοποιείται ενώ οι ΗΠΑ αναμένουν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, της ανώτατης δικαστικής αρχής της χώρας, για τη μεταρρύθμιση-σταθμό του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα που καθιστά υποχρεωτική την ιατρική ασφάλιση για κάθε αμερικανό πολίτη.

Σχεδόν το 7% των παιδιών μικρότερων των 18 ετών ήταν ανασφάλιστα κατά τη διάρκεια της έρευνας, όπως και το 27,9% των νέων ηλικίας 19-25 ετών, δηλαδή 8,4 εκατομμύρια άνθρωποι, επισημαίνει η μελέτη.

Ο αριθμός των μη ασφαλισμένων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μειώθηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, επισημαίνει η μελέτη που δείχνει ότι οι πλέον πληγείσες είναι οι ασθενέστερες οικονομικά κατηγορίες (40% χωρίς ασφάλιση), οι ισπανόφωνοι, οι μη διπλωματούχοι και οι άνεργοι.