ΔΙΕΘΝΗ

Μπαράζ επιθέσεων το τελευταίο 24ωρο στο Αφγανιστάν

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2012, 15:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μπαράζ επιθέσεων το τελευταίο 24ωρο στο Αφγανιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Σειρά φονικών επιθέσεων πλήττουν για δεύτερη συνεχή ημέρα τις Νότιες επαρχίες του Αφγανιστάν.
Σειρά φονικών επιθέσεων πλήττουν για δεύτερη συνεχή ημέρα τις Νότιες επαρχίες του Αφγανιστάν. Η πόλη της Χελμάντ, η οποία μαζί με την Κανταχάρ αποτελούν προπύργια των Αφγανών μαχητών, συνταράχθηκε χθες από βομβιστικές ενέργειες των ανταρτών, οι οποίες προκάλεσαν τουλάχιστον 8 θύματα μεταξύ των πολιτών, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται και παιδιά.

Κατά την προσφιλή τους μέθοδο, οι άντρες των Ταλιμπάν επιχείρησαν επίθεση σε στρατιωτικές δυνάμεις που κινούνταν σε δρόμο τις περιοχής. Γι’ άλλη μια φορά όμως ο «φόρος του αίματος» πληρώθηκε από ανυποψίαστους διερχόμενους.

Στην Κανταχάρ σήμερα μέχρι και επτά μαχητές επιχείρησαν να πλησιάσουν το φράκτη που ορίζει την περίμετρο της εκεί στρατιωτικής βάσης του ΝΑΤΟ, όμως χωρίς επιτυχία, αφού δέχθηκαν έγκαιρα τα φονικά πυρά των νατοικών στρατιωτών.

Λίγο νωρίτερα, σε συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και ανταρτών στη νότια επαρχία της Ζάρι, τουλάχιστον 3 αστυνομικοί βρήκαν το θάνατο. Αυτές οι συμπλοκές ακολούθησαν την επίθεση ανταρτών ντυμένων με επίσημες αστυνομικές στολές, η οποία και κατέληξε στη δολοφονία ενός στελέχους του ΝΑΤΟ.

Πηγή: Al Jazeera