ΔΙΕΘΝΗ

Την παράδοση όπλων σε Σύρους αντάρτες φέρεται να εποπτεύει η CIA

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2012, 18:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Την παράδοση όπλων σε Σύρους αντάρτες φέρεται να εποπτεύει η CIA
Facebook Twitter Whatsapp

Την παράδοση όπλων στους Σύρους αντάρτες φέρεται πως εποπτεύει μικρός αριθμός πρακτόρων της CIA, ώστε να εξασταλίσουν ότι δεν πέφτουν στα χέρια της αλ Κάιντα, σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται Αμερικανούς και Αραβες αξιωματούχους.

Την παράδοση όπλων στους Σύρους αντάρτες φέρεται πως εποπτεύει μικρός αριθμός πρακτόρων της CIA, ώστε να εξασταλίσουν ότι δεν πέφτουν στα χέρια της αλ Κάιντα, σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται Αμερικανούς και Αραβες αξιωματούχους. Οι πράκτορες, σύμφωνα με την αμερικάνικη εφημερίδα, επιχειρούν μυστικά στη νότια Τουρκία, ενώ τα όπλα αγοράζονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ και μεταφέρονται μέσω των συνόρων από ένα δίκτυο των Αδελφών Μουσουλμάνων της Συρίας.

Στον οπλισμό που παραδίδεται στους αντάρτες, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων αυτόματα τουφέκια, εκτοξευτήρες ρουκετών, πυρομαχικά και ορισμένα αντιαρματικά όπλα. Σύμφωνα με τους New York Times, πράκτορες της CIA τοποθετημένοι στη νότια Τουρκία εποπτεύουν τις παραδόσεις όπλων και συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με τη συριακή αντιπολίτευση.

«Οι πράκτορες της CIA είναι επιτόπου και επιχειρούν να αποκτήσουν νέες πηγές (πληροφοριών) και να στρατολογήσουν ανθρώπους», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη Αραβα αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών «που ενημερώνεται τακτικά από τους Αμερικανούς ομολόγους του».