ΔΙΕΘΝΗ

Μιανμάρ: Η Αούνγκ Σαν Σου Κι χάνει το πατρικό της σπίτι

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2012, 10:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μιανμάρ: Η Αούνγκ Σαν Σου Κι χάνει το πατρικό της σπίτι
Facebook Twitter Whatsapp
Δικαστήριο της Γιανγκόν δικαίωσε τον αδελφό της ηγέτιδος της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι, ο οποίος διεκδικούσε την κατά το ήμισυ κυριότητα της πατρικής τους οικίας, όπου η Σου Κι κρατήθηκε υπό περιορισμόν επί 15 χρόνια, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της.
Δικαστήριο της Γιανγκόν δικαίωσε τον αδελφό της ηγέτιδος της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι, ο οποίος διεκδικούσε την κατά το ήμισυ κυριότητα της πατρικής τους οικίας, όπου η Σου Κι κρατήθηκε υπό περιορισμόν επί 15 χρόνια, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της. Η ιδιοκτησία αυτή στις όχθες λίμνης στη Γιανγκόν αποτελούσε αντικείμενο δικαστικού αγώνα ανάμεσα στη Σου Κι και τον αδελφό της Ου Αούνγκ Σαν Οο από το 2000, όταν ο δεύτερος προσέφυγε στη δικαιοσύνη διεκδικώντας το μερίδιό του στην κατοικία του πατέρα τους, στρατηγού Αούνγκ Σαν, ηγέτη της ανεξαρτησίας.

Το δικαστήριο ανέτρεψε προηγούμενη δικαστική απόφαση παραχωρώντας στο αδελφό της Σου Κι την κατά το ήμισυ κυριότητα της οικίας.

Ο δικηγόρος της Σου Κι, Ου Νιάν Γουίν, δήλωσε σήμερα ότι η πελάτις του θα ασκήσει έφεση με το επιχείρημα ότι ο Αούνγκ Σαν Οο είναι Αμερικανός πολίτης και βάσει της νομοθεσίας της Μιανμάρ δεν επιτρέπεται στους ξένους να είναι ιδιοκτήτες γης.