ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: «Αποτυχία» του ΟΗΕ στη Συρία

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2012, 09:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΗΠΑ: «Αποτυχία» του ΟΗΕ στη Συρία
Facebook Twitter Whatsapp
Για «αποτυχία που πονά» έκανε λόγο η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις αναφερόμενη στο ζήτημα της Συρίας, ενώ επανέλαβε την έκκλησή της για επιβολή κυρώσεων ώστε να ασκηθεί πίεση στο καθεστώς Ασαντ.
Για «αποτυχία που πονά» έκανε λόγο η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις αναφερόμενη στο ζήτημα της Συρίας, ενώ επανέλαβε την έκκλησή της για επιβολή κυρώσεων ώστε να ασκηθεί πίεση στο καθεστώς Ασαντ. «Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας φαίνεται ανίκανο να προστατεύσει το συριακό λαό από τις ωμότητες της κυβέρνησής του», σημείωσε η Ράις και πρόσθεσε πως η αιματηρή καταστολή που εφαρμόζει η Δαμασκός «είναι σήμερα περισσότερο επιλήψιμη, αλλά και επικίνδυνη για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».

«Πρέπει να πάρουμε αποτελεσματικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και των κυρώσεων στο πλαίσιο του άρθρου 7 για να ασκήσουμε πίεση», πρόσθεσε η Αμερικανίδα διπλωμάτης μιλώντας σε συζήτηση στα Ηνωμένα Έθνη με θέμα την προστασία των πολιτών στις εμπόλεμες ζώνες.