ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί στο Πεκίνο από σφοδρή καταιγίδα

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2012, 10:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δέκα νεκροί στο Πεκίνο από σφοδρή καταιγίδα
Facebook Twitter Whatsapp
Η σφοδρότερη καταιγίδα των τελευταίων 60 ετών πλήττει, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας, από χθες το απόγευμα το Πεκίνο, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι.
Η σφοδρότερη καταιγίδα των τελευταίων 60 ετών πλήττει, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας, από χθες το απόγευμα το Πεκίνο, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι. Στο προάστειο Τονγκζού δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση στέγης και ένας ακόμα όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Αλλοι θάνατοι προκλήθηκαν από ηλεκτροπληξία, όταν έπεσαν στο έδαφος καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και από πνιγμό.

Περσσότερες από 500 πτήσεις ματαιώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης και 80.000 ταξιδιώτες έχουν παγιδευτεί στο σημείο.

Ο δήμος του Πεκίνου στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι κάνει τα πάντα για να σταθεί η πρωτεύουσα και παλι στα πόδια της, αλλά προειδοποίησε τους κατοίκους να προετοιμαστούν για τη συνέχιση της κακοκαιρίας.

«Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι από τα τέλη Ιουλίου ως τις αρχές Σεπτεμβρίου η πόλη αυτή θα πλήττεται από πλημμύρες και θα υπάρξουν και άλλες σφοδρότερες καταιγίδ»ς", προειδοποιούν οι δημοτικές αρχές.

Πάντως, η κακοκαιρία αυτή είχε και τη θετική της πλευρά. Σύμφωνα με τον επίσημο δείκτη ρύπανσης, η ατμόσφαιρα σήμερα είναι εξαιρετική μετά τις υψηλές τιμές των ρύπων που είχαν καταγραφεί τις ημέρες πριν από την καταιγίδα.