ΔΙΕΘΝΗ

Νέος πρωθυπουργός του Περού ο δικηγόρος Χουάν Χιμένες

Δημοσίευση 24 Ιουλίου 2012, 08:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέος πρωθυπουργός του Περού ο δικηγόρος Χουάν Χιμένες
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος του Περού Ογιάντα Ουμάλα διόρισε τον δικηγόρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Χουάν Χιμένες στη θέση του νέου πρωθυπουργού της χώρας σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει το κύμα βίαιων αντιδράσεων κατά του σχεδίου Conga που αφορά την εκμετάλλευση πλούσιων πλουτοπαραγωγικών κοιτασμάτων.  
Ο πρόεδρος του Περού Ογιάντα Ουμάλα διόρισε τον δικηγόρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Χουάν Χιμένες στη θέση του νέου πρωθυπουργού της χώρας σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει το κύμα βίαιων αντιδράσεων κατά του σχεδίου Conga που αφορά την εκμετάλλευση πλούσιων πλουτοπαραγωγικών κοιτασμάτων.   Ο 47χρονος Χιμένες, αντικαθιστά τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Όσκαρ Βαλδές ο οποίος οδήγησε το στρατό στη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων όπου σκοτώθηκαν πέντε άτομα.  

Ο Ουμάλα διόρισε εκ νέου στη θέση του υπουργού Οικονομικών Τον Λουίς Μιγκέλ Καστίγια που θεωρείται «αγαπημένος» των επενδυτών και στη θέση του υπουργού Ορυχείων και Ενέργειας τον Χόρχε Μερίνο.  

Η τοποθέτηση του δημοφιλούς Χουάν Χιμένες στη θέση του πρωθυπουργού μπορεί να βοηθήσει τον πρόεδρο Ουμάλα να ξεπεράσει την κρίση εξ αιτίας της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων από τον προηγούμενο πρωθυπουργό Όσκαρ Βαλδές.