ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου στη Γαλλία

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2012, 19:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έξι νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου στη Γαλλία
Facebook Twitter Whatsapp
Η συντριβή ενός ελικοπτέρου τύπου Cougar στο Φαράγγι Βερντόν, στην Προβηγκία, στη νοτιοανατολική Γαλλία είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο έξι ατόμων.
Η συντριβή ενός ελικοπτέρου τύπου Cougar στο Φαράγγι Βερντόν, στην Προβηγκία, στη νοτιοανατολική Γαλλία είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο έξι ατόμων. Τα θύματα ήταν εργαζόμενοι -όλοι άνδρες- στον όμιλο Eurocopter. Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε πτήση ελέγχου στο φαράγγι, πριν από την παράδοσή του σε πελάτη από την Αλβανία, διευκρίνισαν αργότερα σήμερα συγκλίνουσες πηγές σχετικά με το δυστύχημα αυτό.

Εκπρόσωπος του Eurocopter επιβεβαίωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι επρόκειτο για εργαζομένους στον όμιλο, πιλότους ή μηχανικούς.

Περίπου δέκα πεζοπόροι βρίσκονταν κοντά στον τόπο του δυστυχήματος. Ένας από αυτούς τραυματίστηκε ελαφρά στον αστράγαλο.

Μία από τις υποθέσεις που εξετάζονται σε αυτό το στάδιο όσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος είναι το ενδεχόμενο το ελικόπτερο να έπεσε πάνω σε ηλεκτρικό καλώδιο. Οι ερευνητές της αρμόδιας υπηρεσίας BEAD έχουν μεταβεί στην περιοχή για να διευκρινίσουν τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος μαζί με μέλη του βιομηχανικού ομίλου.