ΔΙΕΘΝΗ

«Συναγερμός» στα ταμεία ιταλικών δήμων

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2012, 16:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Συναγερμός» στα ταμεία ιταλικών δήμων
Facebook Twitter Whatsapp
Συναγερμό σήμανε ο αντιδήμαρχος της ιταλικής πόλης Πάβια Αλεσάντρο Κατάνεο, και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων, σχετικά με το πρόβλημα ρευστότητας που έχουν οι δήμοι και θα οδηγήσουν πιθανόν σε αδυναμία πληρωμής μισθών τον Αύγουστο.  
Συναγερμό σήμανε ο αντιδήμαρχος της ιταλικής πόλης Πάβια Αλεσάντρο Κατάνεο, και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων, σχετικά με το πρόβλημα ρευστότητας που έχουν οι δήμοι και θα οδηγήσουν πιθανόν σε αδυναμία πληρωμής μισθών τον Αύγουστο.   «Τον Αύγουστο μερικοί δήμοι, όπως παραδείγματος χάρη το Λέτσε, κινδυνεύουν να μην μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους», τόνισε ο Κατάνεο. «Αιτία», συνέχισε ο αντιδήμαρχος, είναι «οι περικοπές που αποφάσισε η κυβέρνηση στην χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα μειωμένα έσοδα σε σχέση με τις προβλέψεις από την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου ακίνητης περιουσίας».  

Η Ένωση Ιταλικών Δήμων ζητεί ουσιαστικά την κινητοποίηση της κυβέρνησης Μόντι για να μπορέσει να λυθεί το πρόβλημα. Στον κατάλογο των πόλεων που αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα ρευστότητας, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση Rai, συμπεριλαμβάνεται ακόμη και ο δήμος της Αιώνιας Πόλης.  

Εν τω μεταξύ ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Egan-Jones υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιταλίας από το επίπεδο B+ στο οποίο το τοποθετούσε έως τώρα, στην βαθμίδα CCC+, εκτιμώντας ότι οι πιθανότητες της χώρας να χρεοκοπήσει βρίσκονται στο 22%.