ΔΙΕΘΝΗ

O 93χρονος Χέλμουτ Σμιτ δηλώνει... εραστής!

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2012, 12:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
O 93χρονος Χέλμουτ Σμιτ δηλώνει... εραστής!
Facebook Twitter Whatsapp
Τον δεσμό του με την επί χρόνια στενή του συνεργάτιδα, την 79χρονη Ρουθ Λόα, επιβεβαίωσε ο 93χρονος πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, αποδεικνύοντας ότι ο έρως χρόνια δεν κοιτά...
Τον δεσμό του με την επί χρόνια στενή του συνεργάτιδα, την 79χρονη Ρουθ Λόα, επιβεβαίωσε ο 93χρονος πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, αποδεικνύοντας ότι ο έρως χρόνια δεν κοιτά... Ο Χέλμουτ Σμιτ μίλησε για πρώτη φορά στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας Zeit για τη νέα του σύντροφο, την οποία ξέρει από το 1955 και είχε πάντα στο πλευρό του ως έμπιστη συνεργάτιδα και φίλη.

Η γυναίκα του Χέλμουτ Σμιτ, Λόκι, απεβίωσε πριν από δύο χρόνια σε ηλικία 91 ετών, έπειτα από σχεδόν επτά δεκαετίες έγγαμου βίου. Οι δυο τους γνωρίζονταν από την παιδική τους ηλικία και ήταν αχώριστοι.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, o θάνατος της Λόκι το 2010 στοίχισε πολύ στον Χέλμουτ Σμιτ. «Η θλίψη μου ήταν απέραντη και τίποτα δεν μπορούσε να με παρηγορήσει» είχε δηλώσει παλαιότερα ο πρώην σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος. Στη συνέντευξή του στο περιοδικό της Zeit ο Χέλμουτ Σμιτ εξομολογήθηκε ότι η νέα του σύντροφος υπήρξε το στήριγμα που τον βοήθησε να ξεπεράσει το χαμό της γυναίκας με την οποία έζησε 68 ολόκληρα χρόνια.

«Υπάρχει, εκτός από τη Λόκι, ένας άνθρωπος τον οποίο να σκέφτεστε κάθε μέρα;», ρώτησε ο δημοσιογράφος της Zeit για να λάβει την απάντηση του Χέλμουτ Σμιτ: «Σχεδόν κάθε μέρα σκέφτομαι τη φίλη Ρουθ Λόα».