ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκη της βίας στη Συρία από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2012, 20:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καταδίκη της βίας στη Συρία από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται συνεχιζόμενη βία στη Συρία

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται συνεχιζόμενη βία στη Συρία Το ψήφισμα, που είχε προταθεί από τη Σαουδική Αραβία εξ ονόματος των αραβικών χωρών και είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών χωρών, εγκρίθηκε με 133 ψήφους υπέρ. Δώδεκα χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Κούβα, η Βενεζουέλα και η ίδια η Συρία, το καταψήφισαν, ενώ 31 απείχαν.

Την ικανοποίησή του για το «σαφές μήνυμα» που εστάλη σήμερα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στο καθεστώς της Συρίας, εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

«Η απόφαση αυτή, που υποβλήθηκε από τη Σαουδική Αραβία και υποστηρίχθηκε από τον Αραβικό Σύνδεσμο στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι ο κόσμος στέκεται ενωμένος για να καταδικάσει τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το συριακό καθεστώς, και να ζητήσει λογοδοσία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

Και η Γαλλία από τη μεριά της εξέφρασε την ικανοποίηση της για το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. «Το ψήφισμα αυτό, για το οποίο η Γαλλία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, επιβεβαιώνει τη βούληση της διεθνούς κοινότητας να βρει το δρόμο για μια αξιόπιστη έξοδο από την κρίση», ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Λοράν Φαμπιούς