ΔΙΕΘΝΗ

Αυτομόλησε στην Τουρκία ο πρώτος Σύρος κοσμοναύτης

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2012, 14:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αυτομόλησε στην Τουρκία ο πρώτος Σύρος κοσμοναύτης
Facebook Twitter Whatsapp
Ο στρατηγός Μοχάμεντ Αχμεντ Φάρις, πιλότος της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας και πρώτος Σύρος κοσμοναύτης, έφτασε στην Τουρκία σήμερα καθώς κλιμακώνεται συνεχώς η βία στις συγκρούσεις στη Συρία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.
Ο στρατηγός Μοχάμεντ Αχμεντ Φάρις, πιλότος της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας και πρώτος Σύρος κοσμοναύτης, έφτασε στην Τουρκία σήμερα καθώς κλιμακώνεται συνεχώς η βία στις συγκρούσεις στη Συρία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή. Πριν από την είσοδό του στην Τουρκία, ο Φάρις μετέβη στην έδρα του ελεύθερου συριακού στρατού στο Χαλέπι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις επαναστατικές δυνάμεις που αγωνίζονται κατά των στρατευμάτων του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Γεννημένος στο Χαλέπι το 1951, ο στρατηγός Αχμεντ Μοχάμεντ Φάρις, ο οποίος έχει ήδη προσπαθήσει να διαφύγει από τη Συρία τρεις φορές, ήταν ο πρώτος Σύρος που ταξίδεψε στο διάστημα.

Το 1987 συμμετείχε σε μια πολυήμερη πτήση με το διαστημόπλοιο Soyuz προς τον διαστημικό σταθμό Mir και έλαβε τον τίτλο του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης. Τιμήθηκε με το βραβείο του Τάγματος του Λένιν, διευκρινίζει το τουρκικό πρακτορείο