ΔΙΕΘΝΗ

Το ρόπαλο του Ομπάμα εξαγρίωσε τους Τούρκους! (Φωτό)

Δημοσίευση 6 Αυγούστου 2012, 18:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το ρόπαλο του Ομπάμα εξαγρίωσε τους Τούρκους! (Φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp
Μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να κρατά ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ την ώρα που μιλάει στο τηλέφωνο με τον τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε την «έκρηξη» της τουρκικής πλευράς.
Μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να κρατά ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ την ώρα που μιλάει στο τηλέφωνο με τον τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε την «έκρηξη» της τουρκικής πλευράς. Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε την επίμαχη φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών τη Δευτέρα, στην οποία συζητήθηκε κυρίως η συριακή κρίση. Το ρόπαλο έχει την υπογραφή του θρύλου του μπέιζμπολ Χάνκ Άαρον.

Η εικόνα προκάλεσε ποικίλες αντοδράσεις στην Τουρκία με την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα, τον βουλευτή του CHP, Μετίν Λουτφί Μπαϊντάρ να τονίζει: «Η φωτογραφία αποκαλύπτει από ποιον παίρνει εντολές ο Ερντογάν για να διοικέι τη χώρα».

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και στον τουρκικό τύπο, με άρθρο στη Hurriyet να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο πρωθυπουργός μας θα πρέπει να κρατάει κάτι όταν θα συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Ομπάμα στο τηλέφωνο».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Μπαράκ Ομπάμα είναι θαυμαστής του αθλήματος και οπαδός των Chicago White Sox,  αποφεύγοντας κάποιο πολιτικό σχόλιο.