ΔΙΕΘΝΗ

H Tepco δημοσιοποίησε βίντεο από από τις πρώτες ημέρες του πυρηνικού δυστυχήματος στη Φουκουσίμα

Δημοσίευση 6 Αυγούστου 2012, 19:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
H Tepco δημοσιοποίησε βίντεο από από τις πρώτες ημέρες του πυρηνικού δυστυχήματος στη Φουκουσίμα
Facebook Twitter Whatsapp
Στιγμιότυπα από τις συσκέψεις και τις κατεπείγουσες συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες ημέρες μετά την πυρηνική καταστροφή που προκάλεσε το τσουνάμι στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2011, δημοσιοποίησε σήμερα η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Tepco στην οποία ανήκει η μοιραία μονάδα.
Στιγμιότυπα από τις συσκέψεις και τις κατεπείγουσες συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες ημέρες μετά την πυρηνική καταστροφή που προκάλεσε το τσουνάμι στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2011, δημοσιοποίησε σήμερα η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Tepco στην οποία ανήκει η μοιραία μονάδα. Τα βίντεο είναι διαθέσιμα μόνο για τους εμπειρογνώμονες και τους δημοσιογράφους, όμως ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης πήραν την άδεια να μεταδώσουν μικρά αποσπάσματα. Στις εικόνες διακρίνεται σαφώς η τεταμένη ατμόσφαιρα που επικρατούσε κατά τις συναντήσεις των στελεχών της εταιρείας στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Φουκουσίμα Νταϊίτσι και στην έδρα της Tepco, την ώρα που οι εργαζόμενοι αγωνίζονταν να περιορίσουν την καταστροφή.

Σε ένα απόσπασμα διακρίνεται ο τότε πρωθυπουργός Ναότο Καν ενώ απευθύνεται, προφανώς θυμωμένος, στους υπευθύνους της εταιρείας. Ο Καν έχει γυρισμένη την πλάτη στο φακό, κουνάει τα χέρια του και φαίνεται να φωνάζει. Ο ήχος του συγκεκριμένου αποσπάσματος έχει αφαιρεθεί από την Tepco.

 Συνολικά η εταιρεία, πιεζόμενη από την κυβέρνηση, δημοσιοποίησε περίπου βίντεο διάρκειας 150 ωρών που τραβήχτηκαν μεταξύ 11-15 Μαρτίου 2011. Τα δύο τρίτα από αυτά δεν έχουν ήχο. Σε ένα από αυτά, με ημερομηνία 14 Μαρτίου, ο διευθυντής του Φουκουσίμα Νταϊίτσι, Μασάο Γιοσίντα, ενημερώνει τη διοίκηση για την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο νωρίτερα στο κτίριο του αντιδραστήρα 3.

Δείτε μερικά από τα πλάνα: