ΔΙΕΘΝΗ

Λουκέτα στους κάδους ισπανικής πόλης για να μην ψάχνουν οι κάτοικοι φαγητό!

Δημοσίευση 7 Αυγούστου 2012, 21:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λουκέτα στους κάδους ισπανικής πόλης για να μην ψάχνουν οι κάτοικοι φαγητό!
Facebook Twitter Whatsapp
Λουκέτα στους κάδους απορριμάτων έξω από τα σούπερ μάρκετ έβαλε ο δήμος της Τζιρόνα για να εμποδίσει όσους ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια, δείχνοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία.
Λουκέτα στους κάδους απορριμάτων έξω από τα σούπερ μάρκετ έβαλε ο δήμος της Τζιρόνα για να εμποδίσει όσους ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια, δείχνοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος υποστηρίζει ότι έλαβε την απόφαση αυτή, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των σουπερμάρκετ διότι η κατανάλωση τροφίμων που έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια «ενέχει κινδύνους για την υγεία».

Εκπρόσωπος της πόλης είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας κάδος μπροστά στα σουπερμάρκετ που είναι κλεισμένος με λουκέτο και ο οποίος περιέχει ληγμένα ή χαλασμένα τρόφιμα, για να μην τα πάρουν οι άποροι».

Οι αρχές έχουν οργανώσει ένα σύστημα ενημέρωσης ώστε όσοι έχουν ανάγκη να πληροφορηθούν πού βρίσκονται τα κέντρα διανομής τροφίμων απ' όπου μπορούν να πάρουν ένα καλάθι με είδη πρώτης ανάγκης. Υπάλληλοι θα βρίσκονται κοντά στους κάδους απορριμμάτων για να ενημερώνουν τους πολίτες, ενώ ο δήμος θέλει να επεκτείνει την πρωτοβουλία αυτή εκτός από τα σουπερμάρκετ και σε άλλα σημεία.

Σημεία των καιρών...