ΔΙΕΘΝΗ

Ενισχύει τις δυνάμεις της στο Σινά η Αίγυπτος

Δημοσίευση 9 Αυγούστου 2012, 16:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ενισχύει τις δυνάμεις της στο Σινά η Αίγυπτος
Facebook Twitter Whatsapp
Περισσότερους στρατιώτες, άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα αποστέλλει η Αίγυπτος στη χερσόνησο του Σινά μετά την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή και τις επιθέσεις ομάδων ενόπλων μαχητών.  
Περισσότερους στρατιώτες, άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα αποστέλλει η Αίγυπτος στη χερσόνησο του Σινά μετά την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή και τις επιθέσεις ομάδων ενόπλων μαχητών.   Επιπλέον ο στρατός άρχισε να σφραγίζει κάποιες από τις εκατοντάδες σήραγγες που οδηγούν από την Αίγυπτο στη Λωρίδα της Γάζας.  

Η ενίσχυση των δυνάμεων έρχεται σε απάντηση της επίθεσης αργά την Κυριακή κατά την οποία σκοτώθηκαν 16 στρατιώτες κοντά στη μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας.  

Την Τετάρτη ο αιγυπτιακός στρατός εξαπέλυσε την επίθεση του με ελικόπτερα κατά θέσεων που κατέχουν οι ένοπλοι. Επισήμως αναφέρεται ότι 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές.  

Μετά την πτώση του Μουμπάρακ στις αρχές του 2011 και κατά το διάστημα της πολιτικής αβεβαιότητας που ακολούθησε, η κατάσταση από πλευράς ασφάλειας στο Σίνα επιδεινώθηκε.  

Ομάδες εξτρεμιστών –συνήθως Βεδουίνων που δηλώνουν ότι ήταν παραγκωνισμένοι τα προηγούμενα χρόνια– άρχισαν να πραγματοποιούν ένοπλες επιθέσεις και δολιοφθορές κυρίως στον αγωγό φυσικού αερίου που διέρχεται από τα παράλια προς το Ισραήλ.  

Η στρατιωτική παρουσία της Αιγύπτου στη χερσόνησο του Σίνα, που έχει έκταση περίπου ίση με τη μισή Ελλάδα, είναι περιορισμένη βάσει της συνθήκης ειρήνης του 1979 με το Ισραήλ και η όποια μεταβολή θα πρέπει να έχει την έγκριση του Ισραήλ.  

Η πολύνεκρη επίθεση κατά των συνοριακών φρουρών ήταν ένα καμπανάκι για την Αίγυπτο για να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα επίπεδα ανομίας στην περιοχή, σχολίασε το Ισραήλ.