ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρρευση της κυβέρνησης Κάμερον βλέπουν οι Βρετανοί

Δημοσίευση 13 Αυγούστου 2012, 20:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατάρρευση της κυβέρνησης Κάμερον βλέπουν οι Βρετανοί
Facebook Twitter Whatsapp
Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι η κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών-Φιλελεύθερων Δημοκρατών θα καταρρεύσει πριν από το 2015, όταν αναμένεται να διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.  
Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι η κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών-Φιλελεύθερων Δημοκρατών θα καταρρεύσει πριν από το 2015, όταν αναμένεται να διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.   Ο κυβερνητικός συνασπισμός αντιμετώπισε φέτος έναν δύσκολο χρόνο με τη συρρίκνωση της οικονομίας και τις διαφωνίες που προέκυψαν ανάμεσα στα δύο κόμματα για διάφορες πολιτικές, όπως η πολιτική μεταρρύθμιση και η σχέση της Βρετανίας με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το 54% των Βρετανών ψηφοφόρων, οι οποίοι ερωτήθηκαν σε δημοσκόπηση που έγινε στο Διαδίκτυο από το ICM για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας Guardian, δήλωσε ότι πιστεύει πως ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα καταφέρει να επιβιώσει ως το 2015.

Eπίσης ένας στους δέκα προέβλεψε τη διαίρεση του συνασπισμού πριν από το τέλος αυτού του έτους και μόνον το 16% δήλωσε ότι αναμένει πως τα δύο κόμματα θα κυβερνούν μαζί τη χώρα, όπως προγραμματίζεται, ως τις εκλογές του Μαΐου του 2015.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ επιμένουν ότι τα κόμματά τους, το Συντηρητικό και αυτό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών αντίστοιχα, θα φέρουν εις πέρας όλη τους τη θητεία για να ολοκληρώσουν το έργο για το οποίο ένωσαν τις δυνάμεις τους, δηλαδή να μειώσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα το οποίο ανερχόταν σε περίπου 160 δισεκατομμύρια στερλίνες, περισσότερο από 11% του ΑΕΠ, την περίοδο των εκλογών του 2010.

Οι περισσότεροι σχολιαστές δηλώνουν ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν τα δύο κόμματα είναι να παραμείνουν ενωμένα ως το 2015 και ελπίζουν ότι η οικονομία θα βελτιωθεί αρκετά ως τότε, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν ότι η βελτίωση αυτή οφείλεται στην πολιτική τους.