ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σε απόρρητο πρόγραμμα εταιρείας άμυνας εργαζόταν ο 50χρονος Σαάντ αλ-Χίλι

Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου 2012, 13:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γαλλία: Σε απόρρητο πρόγραμμα εταιρείας άμυνας εργαζόταν ο 50χρονος Σαάντ αλ-Χίλι
Facebook Twitter Whatsapp
Ασαφή παραμένουν ακόμη τα κίνητρα της τετραπλής δολοφονίας που σημειώθηκε στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα, με τις έρευνες της αστυνομίας να στρέφονται τώρα και στο επαγγελματικό περιβάλλον του 50χρονου Σαάντ αλ-Χίλι, ο οποίος εργαζόταν σε απόρρητο πρόγραμμα κατασκευής κατασκοπευτικών δορυφόρων για μία εταιρεία άμυνας.
Ασαφή παραμένουν ακόμη τα κίνητρα της τετραπλής δολοφονίας που σημειώθηκε στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα, με τις έρευνες της αστυνομίας να στρέφονται τώρα και στο επαγγελματικό περιβάλλον του 50χρονου Σαάντ αλ-Χίλι, ο οποίος εργαζόταν σε απόρρητο πρόγραμμα κατασκευής κατασκοπευτικών δορυφόρων για μία εταιρεία άμυνας. Το σπίτι του αλ Χίλι στο βρετανικό Σάρεϊ ερευνάται από αστυνομία με τη συνοδεία ομάδας πυροτεχνουργών εξαιτίας «ευρημάτων που προκαλούν ανησυχία» στις αρχές, ενώ τα γύρω σπίτια έχουν εκκενωθεί. Οι βρετανικές αρχές δεν έχουν δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το τι βρέθηκε στο σπίτι του θύματος.

Οι νέες αυτές πληροφορίες για το θύμα έχουν οδηγήσει τις Αρχές να ερευνήσουν το ενδεχόμενο η δολοφονία του και της οικογένειάς του να συνδέεται με την δουλειά του, ενώ ετοιμάζονται να ανακρίνουν και τους συναδέλφους του.

Ωστόσο, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο της οικογενειακής βεντέτας μεταξύ του αλ-Χίλι και του αδελφού του για χρήματα. Ο αδελφός του αλ-Χίλι έχει ήδη ανακριθεί αλλά έχει αρνηθεί πως υπήρχε οποιαδήποτε διαφωνία.