ΔΙΕΘΝΗ

Liberation: «Μπερνάρ, αν γυρίσεις, τα παίρνουμε όλα πίσω»

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2012, 11:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Liberation: «Μπερνάρ, αν γυρίσεις, τα παίρνουμε όλα πίσω»
Facebook Twitter Whatsapp
Ο ιδιοκτήτης της αυτοκρατορίας ειδών πολυτελείας LVMH Μπερνάρ Αρνό πέρασε χθες στην αντεπίθεση δηλώνοντας ότι αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά της εφημερίδας Liberation για εξύβριση μέσω του χθεσινού πρωτοσέλιδου τίτλου της «Αντε χάσου πλούσιε μ...!»  με τον οποίο η εφημερίδα σχολίασε την αίτησή του για την απόκτηση της βελγικής υπηκοότητας με στόχο να αποφύγει την φορολόγησή της τεράστιας περιουσίας του στη Γαλλία.  
Ο ιδιοκτήτης της αυτοκρατορίας ειδών πολυτελείας LVMH Μπερνάρ Αρνό πέρασε χθες στην αντεπίθεση δηλώνοντας ότι αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά της εφημερίδας Liberation για εξύβριση μέσω του χθεσινού πρωτοσέλιδου τίτλου της «Αντε χάσου πλούσιε μ...!»  με τον οποίο η εφημερίδα σχολίασε την αίτησή του για την απόκτηση της βελγικής υπηκοότητας με στόχο να αποφύγει την φορολόγησή της τεράστιας περιουσίας του στη Γαλλία.   «Ο Μπερνάρ Αρνό δεν έχει άλλη επιλογή, δεδομένης της ακραίας χυδαιότητας και της βιαιότητας του τίτλου της εφημερίδας...από το να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του.  
«Μπερνάρ, αν γυρίσεις, τα παίρνουμε όλα πίσω», απαντά με τον σημερινό της πρωτοσέλιδο τίτλο η εφημερίδα. 

Έπειτα από την κατακραυγή που προκάλεσε στη Γαλλία η είδηση, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας, και ο τέταρτος πλουσιότερος στον κόσμο, διευκρίνισε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ότι "είναι και θα παραμείνει γάλλος φορολογούμενος». 

«Αυτό το πρωτοσέλιδο της Liberation  είναι απαράδεκτο», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του. 
Το χθεσινό πρωτοσέλιδο περιλάμβανε φωτογραφία του Αρνό με μία βαλίτσα στο χέρι, ενώ ο επίμαχος τίτλος ήταν μία αναφορά στη φράση που ο "φακός" είχε συλλάβει τον Νικολά Σαρκοζί να απευθύνει σε πολίτη που είχε αρνηθεί να τού σφίξει το χέρι: "Casse toi pauvre con" (Αντε χάσου μ...!). 

Εκφράζοντας την υποστήριξή του προς την εφημερίδα, ο βαρώνος Εντουάρ ντε Ρότσιλντ,  κύριος μέτοχος της Liberation, δήλωσε από την πλευρά του ότι πάντως ο ίδιος θα πληρώσει ευχαρίστως τους φόρους του. 

«Πιστεύω ότι όταν ζητείται από τους πλουσιότερους να συνδράμουν για δύο χρόνια, σε μία προσπάθεια εθνικής αλληλεγγύης, ανταποκρίνεσαι. Φυσικά με αφορά και θα το κάνω ευχαρίστως», είπε αναφερόμενος στα δημοσιονομικά μέτρα για το 2013, στο πλαίσιο των οποίων ο γαλλικός προϋπολογισμός θα ενισχυθεί με 20 εκατομμύρια 
επιπλέον φόρους και θα επιβληθεί  φόρους του 75% για τα υψηλά εισοδήματα. 

Ο Μπερνάρ Αρνό, φίλος του Νικολά Σαρκοζί είναι πολέμιος της αύξησης της φορολόγησης των πλουσιοτέρων που έχει εξαγγείλει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. 

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του ανέρχεται σε 41 δισεκατομμύρια δολάρια. Μετά την νίκη της αριστεράς στη Γαλλία το 1981, είχε αυτοεξορισθεί επί τριετία στις Ηνωμένες Πολιτείες.