ΔΙΕΘΝΗ

Τρία ακόμη παιδιά νεκρά στη Γάζα

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2012, 10:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τρία ακόμη παιδιά νεκρά στη Γάζα
Facebook Twitter Whatsapp
Βρέφος 18 μηνών νεκρό στη Γάζα, τραυματισμένα σοβαρά τα δύο αδερφάκια τουΈνα τρίχρονο αγοράκι και η μόλις ενός έτους αδελφή του σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές και 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με της υπηρεσίες Υγείας της Γάζας.
Βρέφος 18 μηνών νεκρό στη Γάζα, τραυματισμένα σοβαρά τα δύο αδερφάκια τουΈνα τρίχρονο αγοράκι και η μόλις ενός έτους αδελφή του σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές και 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με της υπηρεσίες Υγείας της Γάζας.
Ακόμη, ένα παιδάκι μόλις 18 μηνών σκοτώθηκε και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, ηλικίας 4 και 5 ετών, τραυματίστηκαν βαριά σε νέα ισραηλινή επιδρομή σήμερα το πρωί στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον  Ασράφ αλ-Κούντρα, εκπρόσωπο των υπηρεσιών Υγείας της Χαμάς. 

Στη διάρκεια της νύχτας το Ισραήλ βομβάρδισε από αέρος και θαλάσσης δεκάδες στόχους στη Γάζα, μεταξύ των οποίων τα γραφεία υπηρεσιών ασφαλείας της Χαμάς στην πόλη της Γάζας.

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν καιτα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου al-Quds στο κέντρο της πόλης της Γάζας νωρίς σήμερα το πρωί τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι δημοσιογράφους, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λίγο αργότερα δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε άλλες αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Εν τω μεταξύ δεκαέξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το Σάββατο, αυξάνοντας σε 51 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης κατά του παλαιστινιακού αυτού εδάφους την Τετάρτη.

"Τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς που βρίσκονται στο συγκρότημα Showa & Housari στη συνοικία Ριμάλ", στην καρδιά της πόλης, δήλωσε ο Ασράφ αλ-Κούντρα, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας της Γάζας. Για έναν από τους δημοσιογράφους ο τραυματισμός ήταν βαρύτατος, καθώς έχασε το ένα κάτω άκρο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το κτίριο υπέστη μεγάλες ζημιές. Οι δημοσιογράφοι είχαν απομακρυνθεί από το κτίριο ύστερα από μια πρώτη αεροπορική επιδρομή, μετά την οποία ακολούθησαν τουλάχιστον δύο ακόμη βομβαρδισμοί στις εγκαταστάσεις αυτές. Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Κουντς θεωρείται ότι πρόσκειται στους ισλαμιστές της Χαμάς. Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, "δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον κατοικιών στις περιοχές Μπέιτ Λαχίγια και Μπέιτ Χανούν", κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ, πρόσθεσε ο αλ-Κούντρα. Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, που έχει λάβει θέση ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας, σφυροκόπησε την πόλη της Γάζας τη νύχτα, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή.