ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Στην Δικαιοσύνη παραπέμπουν το κράτος οι δημόσιοι υπάλληλοι

Δημοσίευση 4 Ιανουαρίου 2013, 21:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κύπρος: Στην Δικαιοσύνη παραπέμπουν το κράτος οι δημόσιοι υπάλληλοι
Facebook Twitter Whatsapp
Τα... δίκαιά τους από τη δικαιοσύνη, διεκδικούν δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
Τα... δίκαιά τους από τη δικαιοσύνη, διεκδικούν δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
Με τις ευλογίες και την οικονομική στήριξη της ΠΑΣΥΔΥ η οποία ανέλαβε τα νομικά έξοδα, μέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης, προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση των περικοπών που υπέστη ο μισθός τους, υποστηρίζοντας ότι αυτές είναι αντισυνταγματικές.

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ, Γλαύκο Χατζηπέτρου, παραβιάζονται βασικά ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες των δημοσίων υπαλλήλων. «Πρέπει να υπάρξει σεβασμός στην αρχή της ίσης μεταχείρισης, στην αρχή της συνταγματικής επιταγής για συνεισφορά ανάλογα με τις δυνάμεις έκαστου, και της αναλογικότητας», τόνισε.

Μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ.Γ της ΠΑΣΥΔΥ, παραβιάστηκε και το άρθρο 23 που αφορά στην προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ κάνει λόγο και για στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων που καλούνται να σηκώσουν μονομερώς και ασύμμετρα το βάρος της κρίσης.

Ανάλογες κινήσεις, προέκυψαν και από τον Σύνδεσμο Αστυνομικών Κύπρου, ο οποίος καταγγέλλει διάκριση σε βάρος της Δύναμης σε σχέση με άλλους δημόσιους υπαλλήλους.

Ο Σ.Α.Κ θέτει και θέμα υπερωριών, καθώς όπως καταγγέλλει ενώ η κυβερνητική απόφαση ορίζει την πληρωμή του 85% τους, ενώ ο Αρχηγός αποφάσισε να δίδεται μόνο το 50%. Ο Σ.Α.Κ είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει την αποκοπή επιδομάτων όπως ενοικίου και καλής διαγωγής.

Πηγή: sigmalive.com