ΔΙΕΘΝΗ

Άρχισε η δίκη για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης Ινδής

Δημοσίευση 5 Φεβρουαρίου 2013, 12:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Άρχισε η δίκη για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης Ινδής
Facebook Twitter Whatsapp
Άρχισε στο Νέο Δελχί η ακροαματική διαδικασία για τη δίκη των κατηγορούμενων για τον ομαδικό βιασμό και τελικά τη δολοφονία 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε ένα λεωφορείο, τον περασμένο Δεκέμβριο.   
Άρχισε στο Νέο Δελχί η ακροαματική διαδικασία για τη δίκη των κατηγορούμενων για τον ομαδικό βιασμό και τελικά τη δολοφονία 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε ένα λεωφορείο, τον περασμένο Δεκέμβριο.    Η νεαρή κοπέλα έχασε τελικά την μάχη με τη ζωή εξαιτίας των εσωτερικών κακώσεων που είχε υποστεί, στις 29 Δεκεμβρίου, σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, δύο περίπου εβδομάδες μετά τον βιασμό της.  

Πέντε από τους κατηγορούμενους, που προσήχθησαν στο πλαίσιο της επεσπευσμένης  δίκης, δήλωσαν αθώοι για το ειδεχθές  έγκλημα. Αν καταδικαστούν, υπάρχει το ενδεχόμενο να καταδικαστούν σε θάνατο.  Ο έκτος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι 17 ετών αναμένεται να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, όμως αν καταδικαστεί η ανώτατη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι εκείνη της τριετούς φυλάκισης.  

Η επίθεση προκάλεσε οργή σε μεγάλο κομμάτι της ινδικής κοινωνίας και ξεκίνησε έναν κατά πολύ αργοπορημένο διάλογο για την υποβαθμισμένη θέση της γυναίκας στην τοπική κοινωνία.  

Οι πρώτοι από τους 80 μάρτυρες κατηγορίας αναμένονται να καταθέσουν σήμερα, Τρίτη, κεκλεισμένων των θυρών, καθώς έχει απαγορευτεί η είσοδος σε δημοσιογράφους και ο δικαστής έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους των κατηγορουμένων να μην μιλήσουν στον Τύπο.  

Μάρτυρας-κλειδί για την καταδίκη των ενόχων αναμένεται να αποδειχτεί ο φίλος του θύματος που βρισκόταν μαζί με την άτυχη κοπέλα όταν εκείνη δέχτηκε επίθεση πάνω στο λεωφορείο. Για νομικούς λόγους το όνομα της 23χρονης όσο και εκείνο του 28χρονου φίλου της δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Ο νεαρός προσήλθε στο δικαστήριο σε αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς τα τραύματα που υπέστη και ο ίδιος κατά την επίθεση δεν του επιτρέπουν ακόμη να περπατήσει.  

Ο πατέρας του, ο οποίος τον συνόδευσε στο δικαστήριο δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το γιος του «θα κάνει ό,τι είναι στις δυνατότητές τους για να εξασφαλίσει την τιμωρία των ενόχων.»  

Οι πέντε κατηγορούμενοι είναι ο Ραμ Σινγκ, ο αδερφός του Μουκές, και οι  Παβάν Γκούπτα, Βινάι Σάρμα και Αασκάι Θακούρ. Αντιμετωπίζουν 13 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων, για φόνο, ομαδικό βιασμό, απαγωγή και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων.  

Σύμφωνα με την εισαγγελία, υπάρχουν πολλά ενοποιητικά ιατροδικαστικά στοιχεία, αλλά και στοιχεία που υποστηρίζονται από τα αρχεία των κινητών τηλεφώνων των κατηγορουμένων, καθώς και την μαρτυρία της γυναίκας πριν πεθάνει, αλλά και του φίλου της.