ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Σχέδιο δολοφονίας καταγγέλλει ο Μπορίσοφ

Δημοσίευση 21 Φεβρουαρίου 2013, 09:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βουλγαρία: Σχέδιο δολοφονίας καταγγέλλει ο Μπορίσοφ
Facebook Twitter Whatsapp
Την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας εναντίον του αποκάλυψε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.
Την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας εναντίον του αποκάλυψε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας έχουν λάβει επίσημη προειδοποίηση από άλλη υπηρεσία ασφαλείας σχετικά με σχέδιο δολοφονίας του εξαιτίας, όπως είπε, των χτυπημάτων που έχουν καταφέρει οι βουλγαρικές υπηρεσίες και ο ίδιος προσωπικά στο διεθνές οργανωμένο έγκλημα.

Μάλιστα, ο κ. Μπορίσοφ κατέδειξε ως ηθικό αυτουργό της σχεδιαζόμενης, όπως υποστηρίζει, απόπειρας εναντίον του τον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Αχμέτ Ντογκάν. «Σώπασα μέχρι σήμερα, αλλά πρέπει να δώσω την πρέπουσα απάντηση στις συκοφαντίες και στην εκ μέρους σας δυσφήμιση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ, απευθυνόμενος προσωπικά στον βουλευτή του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Χρίστο Μπίσεροφ.

Λίγο μετά την αποκάλυψη, το βουλγαρικό κοινοβούλιο έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Μπορίσοφ και του κυβερνητικού επιτελείου.

Υπέρ της παραίτησης του υπουργικού συμβουλίου, την οποία κατέθεσε αιφνιδιαστικά, χθες το πρωί, ο ίδιος ο κ. Μπορίσοφ, ψήφισαν 209 βουλευτές. Πέντε βουλευτές ψήφισαν «κατά» ενώ ένας απείχε της ψηφοφορίας.

Όπως σημειώνουν Μέσα Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, το GERB θα είναι το πρώτο κόμμα που θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνελίεφ, τη Δευτέρα και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα κόμματα με σειρά με σειρά δυναμικότητας.

Ωστόσο, όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να κάνουν χρήση της εντολής, γεγονός που σημαίνει ότι θα οριστεί προσωρινή κυβέρνηση και θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.