ΔΙΕΘΝΗ

Σουδάν: Πάνω από 500 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ φυλών

Δημοσίευση 25 Φεβρουαρίου 2013, 19:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σουδάν: Πάνω από 500 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ φυλών
Facebook Twitter Whatsapp
Τουλάχιστον 500 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και περίπου 900 τραυματίσθηκαν από τις αρχές του Ιανουαρίου στις συγκρούσεις ανάμεσα σε αραβικές φυλές στο Νταρφούρ, ανακοίνωσε σήμερα ένας βουλευτής από την περιοχή αυτή του δυτικού Σουδάν.
Τουλάχιστον 500 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και περίπου 900 τραυματίσθηκαν από τις αρχές του Ιανουαρίου στις συγκρούσεις ανάμεσα σε αραβικές φυλές στο Νταρφούρ, ανακοίνωσε σήμερα ένας βουλευτής από την περιοχή αυτή του δυτικού Σουδάν. Ο απολογισμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος από εκείνον που είχε ανακοινωθεί σχετικά με τις μάχες που σημειώνονται από τις αρχές του χρόνου ανάμεσα στη φυλή Ρεζεγκάτ και την αντίπαλη φυλή Μπένι Χουσέιν για τον έλεγχο χρυσωρυχείων στην περιοχή Τζέμπελ Αμίρ στο Βόρειο Νταρφούρ.

«Ο αριθμός των μαρτύρων για την περίοδο 9η Ιανουαρίου-23η Φεβρουαρίου ανέρχεται στους 510, μέσα στους οποίους περιλαμβάνονται και γυναικόπαιδα. Άλλοι 865 άνθρωποι τραυματίσθηκαν», ενημέρωσε ο βουλευτής Άνταμ Σέιχα, προσδιορίζοντας πως το σύνολο των θυμάτων ανήκουν στη φυλή των Μπένι Χουσέιν--στην οποία ανήκει κι ο ίδιος.

Ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των μελών της Ρεζεγκάτ δεν έχει γίνει γνωστός ακόμη και κανείς εκπρόσωπος από τη φυλή αυτή δεν έχει εντοπιστεί ώστε να δώσει κάποια σχετική ενημέρωση.

 Στις 30 Ιανουαρίου, η ανθρωπιστική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία είχε κάνει λόγο για 200 νεκρούς.