ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ντεπαρτιέ θέλει να γυρίσει ταινία για την Τσετσενία

Δημοσίευση 26 Φεβρουαρίου 2013, 11:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Ντεπαρτιέ θέλει να γυρίσει ταινία για την Τσετσενία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, που έλαβε πρόσφατα τη ρωσική υπηκοότητα, ανακοίνωσε ότι θέλει να γυρίσει μια ταινία για την Τσετσενία, αφού πρώτα «γιόρτασε με τον «φίλο» του Ραμζάν Καντίροφ, τον εξαιρετικά αμφιλεγόμενο πρόεδρο αυτής της ασταθούς Δημοκρατίας του ρωσικού Καυκάσου, προκαλώντας την οργή των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, που έλαβε πρόσφατα τη ρωσική υπηκοότητα, ανακοίνωσε ότι θέλει να γυρίσει μια ταινία για την Τσετσενία, αφού πρώτα «γιόρτασε με τον «φίλο» του Ραμζάν Καντίροφ, τον εξαιρετικά αμφιλεγόμενο πρόεδρο αυτής της ασταθούς Δημοκρατίας του ρωσικού Καυκάσου, προκαλώντας την οργή των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.«Θέλω να γυρίσω μια ταινία εδώ, να δείξω ότι μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη ταινία στο Γκρόζνι», πρωτεύουσα της Τσετσενίας, δήλωσε ο Ντεπαρντιέ, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών, οι παρατηρήσεις του οποίου είχαν μεταφραστεί στα ρωσικά.

«Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες για την ταινία προς το παρόν, αλλά ξέρω ότι θα επιστρέψουμε εδώ και ότι αυτό είναι μόνο η αρχή», πρόσθεσε.

«Θέλω να εξηγήσω πώς ένας άνθρωπος μπόρεσε να χτίσει μια νέα πόλη μέσα σε πέντε χρόνια», τόνισε ο ηθοποιός.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ντεπαρντιέ έφτασε στην Τσετσενία την Κυριακή μετά από πρόσκληση του Καντίροφ, και εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται για μια επίσκεψη στο «φίλο» του.

Στον ηθοποιό, που έγινε δεκτός με τυμπανοκρουσίες, παρατέθηκε εορταστικό δείπνο και εκείνος χόρεψε στους ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής με τον Καντίροφ, ο οποίος απεικονίζεται ντυμένος με στολή τζόγκινγκ στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την ρωσική τηλεόραση.

Στη διάρκεια της βραδιάς, κατά την οποία παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές χόρεψαν επίσης, ο Ντεπαρντιέ αγκάλιασε επανειλημμένα τον ηγέτη της Τσετσενίας, που πήγε ο ίδιος να τον υποδεχτεί στο αεροδρόμιο.


«Είμαι σίγουρος ότι είναι ευτυχισμένοι οι άνθρωποι που ζουν εδώ. Για να τραγουδάς και να χορεύεις όπως οι Τσετσένοι πρέπει να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος», δήλωσε ο ηθοποιός, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τσετσενικής προεδρίας.